Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura

Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura
Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1150 kalorii, 98g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.91 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz wino, pietruszkę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest to drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone paczki rybne z sosem cytrynowo-tahini, Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi, oraz Pieczone warzywa w sosie cytrynowym Tahini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Używam 2 patelnie do gotowania 1 dla każdej ryby, kładę taką samą ilość składników wymienionych powyżej na patelnię. Przez to mam na myśli 1/3 szklanki limonki na patelnię 1/2 szklanki wina na patelnię itp. - lub podwoić i podzielić mieszankę równomiernie między Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Połącz sok z limonki, wino, wodę, trawę cytrynową, kolendrę i pietruszkę w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Umieść rybę w naczyniu do pieczenia i zalej mieszaniną, powtarzając na drugą patelnię.Przykryć folią i piec w temperaturze 190c przez 25-30 Min, aż ryba będzie miękka i ugotowana.SOS Tahini.Zmiksuj lub Przetworz składniki Tahini, aż połączysz około minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
TahiniTahini
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Przełożyć na patelnię i podgrzać, aż sos zgęstnieje i zostanie podgrzany through.To
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Podawać odciągnąć skórę z jednej strony ryby i za pomocą widelca odciągnąć mięso ryb od góry do dołu. Przekonasz się, że płatki off bardzo łatwo i nie powinno skończyć się z wielu kości w mięsie rybnym. Powtórz na drugą stronę, umieść mięso ryb starannie na talerzu i polej sosem tahini.
Składniki, których będziesz potrzebować
TahiniTahini
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Podawać z warzywami tempura z sosem zanurzeniowym przepis poniżej.Warzywa.Możesz użyć prawie każdej mieszanki warzyw, powyższy przepis to tylko sugestia. Jest to również ten sam sposób, aby owoce morza tempura można również zrobić to jako przystawka z mieszanką owoców morza i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
7
Wodorosty pokroić w kwadraty 5cm, połówki arkusza i pokroić w paski o szerokości 2cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
8
Pędzel paski z wodą i owinąć szczelnie wokół makaronu w środku, rezerwa pęczki makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
9
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta razem, nie powinno to być gładkie ciasto, ale powinno mieć kilka kostek mąki w nim. Najlepiej zrobić tuż przed rozpoczęciem głębokiego smażenia. Zawsze wykonuj z lodem lub schłodzoną wodą i nigdy nie pozostawiaj ciasta na długo przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
10
Rozgrzać olej do umiarkowanie gorącego 170c w woku lub głębokiej patelni. Pokrojone w pył warzywa, z wyjątkiem placów wodorostów, lekko w mące. Placki wodorostów i inne składniki zanurzyć w cieście, odsączyć nadmiar ciasta, głęboko smażyć składniki, partiami na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Spuścić na chłonnym papierze. Smażyć tylko małe ilości na raz, aby umożliwić powrót oleju do właściwej temperatury przed dodaniem następnej partii.Na koniec smażymy na głębokim smażeniu pęczki makaronu i podajemy jako dodatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
12
Połączyć wszystkie składniki sosu wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
13
Tempurę podawać natychmiast z pojedynczymi miseczkami sosu do zanurzania.Przepis na Dashi.Jeśli nie możesz uzyskać natychmiastowego dashi, oto przepis na podstawowe dashi. Przepis robi dość dużo, ale jeśli często robisz Japoński, będzie on trzymał w lodówce przez kilka dni i trwał w zamrażarce przez miesiąc, ale straci trochę delikatnego smaku i aromatu.15 g suszonych wodorostów (konbu).1 litr zimnej wody.15 g dużych wędzonych suszonych płatków bonito (katsuobushi).Wytrzyj wodorosty wilgotną szmatką, pokrój na 3-4 duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
DashiDashi
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
WodorostyWodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Umieścić wodorosty w dużym rondlu z wodą, gotować odkryte, o 10 min lub aż tylko o dojść do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
WodorostyWodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
15
Usunąć wodorosty, doprowadzić płyn do wrzenia i dodać kolejne 1/4 szklanki zimnej wody wraz z płatkami bonito, powrócić tylko do wrzenia, natychmiast zdjąć z ognia.Odcedzić dashi przez sito wyłożone muślinem do innej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
DashiDashi
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
WodorostyWodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Składniki

8zdanieszparagi dla niemowlątszparagi dla niemowląt1marchew, kawałki pokroić obieraczką do warzywmarchew, kawałki pokroić obieraczką do warzyw2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekukurydzakukurydza2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprimary dashi (zazwyczaj można kupić ten natychmiast w większości azjatyckich sklepów spożywczych i po prostu przygotować zgodnie z pakietem)primary dashi (zazwyczaj można kupić ten natychmiast w większości azjatyckich sklepów spożywczych i po prostu przygotować zgodnie z pakietem)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1jajko, lekko pobitejajko, lekko pobite591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża kolendra, grubo posiekanaświeża kolendra, grubo posiekana23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeża kolendra, drobno posiekanaświeża kolendra, drobno posiekana3Batoniki toffi Heathświeży imbir, tartyświeży imbir, tarty23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanatka pietruszki, drobno posiekananatka pietruszki, drobno posiekana2ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione12 łyżeczki czosnku w proszkutrawa cytrynowa, świeżo posiekana drobnotrawa cytrynowa, świeżo posiekana drobno791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekki sos sojowylekki sos sojowy791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calalekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2arkuszeyaki nori (opiekane wodorosty morskie)yaki nori (opiekane wodorosty morskie)1cebula pokrojona w klinycebula pokrojona w kliny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepietruszka posiekana grubopietruszka posiekana grubo2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka pszennamąka pszenna1małepapryka czerwona, posiekana pokrojona w kwadratypapryka czerwona, posiekana pokrojona w kwadraty21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejLucjan czerwony lub 2 średnie morleszeLucjan czerwony lub 2 średnie morlesze8grzyby shiitake, łodygi usunięte i połówkigrzyby shiitake, łodygi usunięte i połówki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożona woda sodowamrożona woda sodowa2Batoniki toffi Heath1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1małesłodki ziemniak, pokrojony cienkosłodki ziemniak, pokrojony cienko1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasta tahinipasta tahini1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 41771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4201 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszony makaron pszenny, pocięty na pół do dekoracjisuszony makaron pszenny, pocięty na pół do dekoracji

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn