Pieczona brukselka z kremowym sosem musztardowym

Pieczona brukselka z kremowym sosem musztardowym
Pieczona brukselka z kremowym sosem musztardowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 170 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jeśli masz szalotkę, sól morską, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Brukselka w kremowym sosie musztardowym, Brukselka pieczona czosnkiem w sosie musztardowym, oraz Pieczona brukselka i boczek w sosie musztardowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Brukselkę pokroić na pół wzdłuż; wymieszać równomiernie z 2 łyżkami masła, 2 łyżkami oliwy z oliwek, solą morską i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sól MorskaSól Morska
MasłoMasło
PieprzPieprz
3
Piec na patelni 15 - x 10-x 1-cal jellyroll w 425 przez 18 minut lub do brukselki są miękkie i zewnętrzne liście są złotobrązowe i lekko chrupiące, mieszając w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Ciepło Pozostałe 1 łyżka masła i oleju na patelni na średnim ogniu. Podsmażyć szalotki przez 2 minuty lub do półprzezroczystego i gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj ocet; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 1 minutę. Wymieszać z musztardą i śmietaną; doprowadzić do niskiego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
OcetOcet
KremKrem
6
Niech dusić i zmniejszyć o 5 minut lub aż sos jest gęsty i kremowy. Brukselkę wrzucić z natką pietruszki i polać połową ciepłego sosu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
7
Pozostały sos podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia10
Magazyn