Pieczona brukselka z granatami i masłem waniliowo-orzechowym
Pieczona brukselka z granatami i masłem waniliowo-orzechowym zajmuje około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 2,78 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 250 kalorii , 3 g białka i 22 g tłuszczu . Ten przepis z Foodnetwork wymaga pestek granatu, orzechów pekan, skórki z limonki i melasy z granatów. Dobrze sprawdza się jako niedrogi dodatek na Boże Narodzenie . 12 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 58% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Sałatka pomarańczowa z granatami , Pomarańcze i granaty w syropie z limonki kaffir i Koktajl owsiany z granatami .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wymieszaj masło i nasiona wanilii w małej misce. Dodaj orzechy pekan i dopraw solą i pieprzem. Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 30 minut przed podaniem.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 375 stopni Fahrenheita.
Umieść brukselki w średniej wielkości brytfannie i wymieszaj z olejem, dopraw solą i pieprzem. Piecz w piekarniku, aż lekko zbrązowieją, 20 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika, dodaj melasę z granatów i wymieszaj, aby się połączyły. Włóż z powrotem do piekarnika i piecz, aż będzie prawie miękka, około 10 minut dłużej.
Przełóż kiełki do dużej miski, dodaj pestki granatu oraz skórki z limonki i pomarańczy.
Przełóż na półmisek i posmaruj odrobiną masła waniliowo-orzechowego.