Pieczona brukselka z czosnkiem i ściętymi migdałami
Pieczona brukselka z czosnkiem i ściętymi migdałami to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Boże Narodzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, masło, śliwkowe migdały i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Przepis Quinoa Z Pieczonej Brukselki, Pora I Slivered, Pieczona brukselka z boczkiem i migdałami, oraz Pieczona brukselka z migdałami i Pecorino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz świeżych brukselek, dokładnie je umyj, Usuń przebarwione liście.
Odetnij końce łodygi i ukoś dno każdej kiełki płytkim X. Wrzuć brukselkę z olejem do płytkiej patelni do pieczenia, dobrze pokrywając.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut.
Przełożyć do miski; przykryć i ogrzać.
Tymczasem, brązowe migdały i czosnek w maśle na małej patelni na średnim ogniu; dodać sól i pieprz.
Wlać mieszankę czosnku na brukselkę; wrzucić delikatnie.
Make-Ahead Kierunki: przygotować przepis kilka godzin przed posiłkiem. Tuż przed podaniem umieść w naczyniu bezpiecznym dla kuchenki mikrofalowej; przykryj folią plactic o dużej wytrzymałości. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 3 do 4 minut lub do Through heated, mieszając po 2 minutach.