Pieczona brukselka z czosnkiem i wermutem

Pieczona brukselka z czosnkiem i wermutem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj pieczoną brukselkę z czosnkiem i wermutem spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 313 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz cebulę, sok z cytryny, splash wermut, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Czosnek Pieczony Brukselka, Pieczona brukselka z szynką i czosnkiem, oraz Pieczona Brukselka Z Czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F lub grill do wysokiej (jeśli jesteś na zewnątrz, przygotuj ognisko).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Wyciąć duży arkusz folii i skropić olejem. Ułożyć brukselkę w płaskiej, pojedynczej warstwie na pół arkusza folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Brukselkę skropić oliwą i dodać czosnek, cebulę, sok z cytryny i odrobinę wermutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
WermutWermut
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
4
Posypać solą i pieprzem. Złóż folię na pół na brukselce i złóż krawędzie, aby zamknąć i utworzyć torebkę. Jeśli kiełki są zatłoczone, zrób dwie torebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
KiełkiKiełki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Gotować woreczek w piekarniku lub na grillu lub ognisku, aż gotowane przez, ale nie mushy, o 20 protokół. Aby służyć, pokroić foliową torebkę i zakończyć posypką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn