Pieczona brukselka z czosnkiem i wermutem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj pieczoną brukselkę z czosnkiem i wermutem spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 313 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz cebulę, sok z cytryny, splash wermut, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Czosnek Pieczony Brukselka, Pieczona brukselka z szynką i czosnkiem, oraz Pieczona Brukselka Z Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F lub grill do wysokiej (jeśli jesteś na zewnątrz, przygotuj ognisko).
Wyciąć duży arkusz folii i skropić olejem. Ułożyć brukselkę w płaskiej, pojedynczej warstwie na pół arkusza folii.
Brukselkę skropić oliwą i dodać czosnek, cebulę, sok z cytryny i odrobinę wermutu.
Posypać solą i pieprzem. Złóż folię na pół na brukselce i złóż krawędzie, aby zamknąć i utworzyć torebkę. Jeśli kiełki są zatłoczone, zrób dwie torebki.
Gotować woreczek w piekarniku lub na grillu lub ognisku, aż gotowane przez, ale nie mushy, o 20 protokół. Aby służyć, pokroić foliową torebkę i zakończyć posypką pietruszki.