Pieczona brukselka z boczkiem, pekanami i Klonowo-balsamicznym winegretem

Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Pieczona brukselka z boczkiem, pekanami i Klonowo-balsamicznym winegretem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 13g białka, oraz 33g tłuszczu. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, pekan, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Boże Narodzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona Brukselka Z Boczkiem, Pekanami I Syropem Klonowym, Klon-Balsamiczny Pieczony Brukselka, oraz Klon Balsamiczny Pieczona Brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż blachę do pieczenia folią aluminiową o dużej wytrzymałości.
Umieścić pekan na przygotowanej blasze do pieczenia i piec, aż lekko tosty i pachnące, o 5 protokół. Miej na nich oko, ponieważ mogą szybko się palić.
Przenieść orzechy do deski do krojenia i grubo posiekać. Odstawić.
Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Ułóż paski boczku płasko na tej samej blasze do pieczenia wyłożonej folią, pozostawiając przestrzeń między nimi, aby nie nakładały się na siebie. Piecz, aż boczek będzie chrupiący, 12 do 20 minut, obracając w połowie drogi (czas gotowania zależy od grubości boczku).
Przełożyć boczek na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami; do małego naczynia wlać wytopiony tłuszcz z boczku i wyrzucić folię aluminiową. Gdy boczek jest chłodny, drobno posiekać.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 218°. Wyłóż blachę do pieczenia świeżą folią aluminiową. Bezpośrednio na blachę do pieczenia wrzucić brukselkę z wytopionym tłuszczem boczku, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Pieczeń, mieszając w połowie do promowania nawet brązowienie, aż brukselka są miękkie i karmelizowane, o 20 protokół.
Dodaj ocet balsamiczny i syrop klonowy i wrzucić do płaszcza równomiernie. Posmakuj i dostosuj przyprawę, a następnie przenieś do naczynia do serwowania. Tuż przed podaniem polej posiekanymi orzechami pekan i boczkiem.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.