Pieczona brukselka z agawą i pikantną musztardą
Pieczona brukselka z agawą i ostrą musztardą może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 90 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ostrą musztardę, brukselkę, sól i mielony pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Spróbuj Agawa-pieczona brukselka z wegańską glazurą nerkowca, Musztarda pieczona brukselka z boczkiem, oraz Brukselka pieczona czosnkiem w sosie musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Skropić oliwę z oliwek na brukselce w dużej misce do mieszania; wrzucić do herbu.
Kiełki rozprowadzić na blasze do pieczenia, doprawić solą i pieprzem.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na gorąco w środku, około 15 minut.
Ubić nektar z agawy i pikantną musztardę razem w dużej misce do miksowania, aż będzie gładka; dodać kiełki i wrzucić do płaszcza.
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Pieczone kiełki do miękkości, o 20 minut więcej.