Pieczona brukselka z agawą i pikantną musztardą

Pieczona brukselka z agawą i pikantną musztardą
Pieczona brukselka z agawą i ostrą musztardą może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 90 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ostrą musztardę, brukselkę, sól i mielony pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Spróbuj Agawa-pieczona brukselka z wegańską glazurą nerkowca, Musztarda pieczona brukselka z boczkiem, oraz Brukselka pieczona czosnkiem w sosie musztardowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Skropić oliwę z oliwek na brukselce w dużej misce do mieszania; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
3
Kiełki rozprowadzić na blasze do pieczenia, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
KiełkiKiełki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na gorąco w środku, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Ubić nektar z agawy i pikantną musztardę razem w dużej misce do miksowania, aż będzie gładka; dodać kiełki i wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
KiełkiKiełki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Pieczone kiełki do miękkości, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia88
Magazyn