Pieczona Brukselka
Pieczona brukselka jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 20 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek z cytryną, ocet szampański, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczona brukselka / brukselka, Serowy smażony Polenta z patelnią pieczona balsamiczna brukselka + pieczony czosnek olej szałwiowy, oraz Pieczona Brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na małym ogniu (250 do 177°) i rozgrzej patelnię grillową.
W średniej misce wymieszać składniki marynaty.
Dodaj brukselkę i obróć, aby równomiernie je pokryć.
Rozłóż brukselkę w jednej warstwie na patelni grillowej i grilluj na bezpośrednim małym ogniu, z pokrywką zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż będzie krucho-miękka, 10 do 15 minut, obracając kilka razy.
Przełożyć do miski i dodać skórkę z cytryny oraz ocet. Wrzucić do płaszcza równomiernie. W razie potrzeby doprawić solą.