Pieczona Alaska
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczone Alaskan spróbować. Jedna porcja zawiera 969 kalorii, 12g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 4,04 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ekstraktu z kawy, cukier, czekoladowe ciasteczka kanapkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać ciasteczka czekoladowe można śledzić to danie główne z Nadziewane Ciasteczka Czekoladowe Oreo jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pieczona Alaska, Pieczona Alaska, oraz Pieczona Alaska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla parfait: ubić śmietanę do miękkich szczytów. Odstawić do lodówki.
Umieścić żółtka, cukier, 1 łyżka wody, nasiona wanilii i ekstrakt wanilii w górnej części podwójnego kotła na średnim ogniu.
Mieszając w sposób ciągły, gotuj składniki, aż temperatura osiągnie 140 stopni F.
Umieścić mieszaninę w misce miksera elektrycznego i wymieszać na średniej prędkości, aż podwoi się objętość i osiągnie temperaturę pokojową. Oddzielić mieszaninę na 2 miski. W 1 misce wymieszać ekstrakt z Kawy. Odstawić. Połowę śmietany wsypać do mieszanki kawowej, a połowę do mieszanki waniliowej. Ubić białka do miękkich szczytów. Połowę białka złożyć do mieszanki kawy, a połowę do mieszanki wanilii.
Lekko posmaruj 6-filiżankową puszkę muffin; Wytnij papier woskowy, aby zmieścił się na dnie każdej filiżanki. Napełnij kubki do połowy mieszaniną wanilii. Stuknij lekko puszkę muffin na blacie, aby upewnić się, że mieszanka śmietany równomiernie się osadza. Napełnij kubki pozostałą drogą mieszaniną kawy.
Umieść puszkę w zamrażalniku, aż mocno się ustawi.
W przypadku ciastek: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Do miski włóż okruchy ciastek, mąkę migdałową i żółtka.
Wymieszać ręcznie do uzyskania jednorodności.
Umieść mieszaninę między 2 dużymi kawałkami folii. Spłaszczyć ręką,a następnie rozwałkować wałkiem do ciasta o grubości 1/8 cala. Weź górny arkusz folii i odwróć na przygotowaną blachę do pieczenia.
Wyjąć z piekarnika i pokroić w kółka foremką do ciastek trochę większą niż górna część kubka muffin. Odstawić.
Gdy ciasteczka są chłodne, a parfait jest zamrożony, Odwróć parfaity na podstawach ciasteczek i umieść z powrotem w zamrażarce (upewnij się, że parfaity są wyśrodkowane na ciastku).
Do miski miksera elektrycznego włóż białka i cukier i ubijaj na rondlu z gotującą się wodą, aż cukier się rozpuści.
Przenieś miskę do miksera i ubijaj na średniej prędkości, aż uzyskasz mocne, błyszczące szczyty.
Umieścić w torbie z ciastem z końcówką 1/2 cala.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wyjąć parfaits z zamrażarki. Zaczynając od dołu ciastka, pracując w kółko, rób pocałunki bezowe, aż cały parfait zostanie pokryty. Włóż z powrotem do zamrażarki. Gdy gotowy do podania, piec na złoty kolor.
Skropić sosem Rumowo-karmelowym i podawać.
Wlać śmietanę do rondla 1-litrowego.
Dodać masło i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Wyłącz ogrzewanie.
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym dodaj cukier i 2 łyżki wody. Wirować i niech cukier wchłonąć wodę.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż karmelizuje (uważnie obserwując) na ciemny bursztynowy kolor. Wyłącz ogrzewanie. Ostrożnie wlać ciepły krem, trochę na raz, będąc bardzo ostrożnym, aby uniknąć rozpryskiwania karmelu.
Dodaj sól, do smaku. Po dodaniu całego kremu dobrze wymieszać i przelać do pojemnika.