Pieczeń wołowa z sosem z czerwonego wina

Pieczeń wołowa z sosem z czerwonego wina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 446 kalorii, 66g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tymianku, sól i pieprz, tymianek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Przyprawiona pieczeń wołowa z sosem z czerwonego wina, Pieczeń wołowa z sosem pomidorowo-winnym, oraz Żeberka pieczone z sosem z czerwonego wina.
Instrukcje
Zrobić pieczeń: za pomocą małego, ostrego noża, zrobić szczeliny na całej pieczeń wołową i włożyć kawałek czosnku głęboko do każdej szczeliny, tak mięso zamyka się na czosnku. W małej misce połącz posiekany tymianek, musztardę, cebulę w proszku, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Rub mieszaninę całego mięsa, umieścić pieczeń na talerzu i przechowywać w lodówce odkryte przez 8 godzin lub na noc.
Przenieść pieczeń z lodówki na blat 1 godzinę przed gotowaniem. Rozgrzej piekarnik do 260°. rozrzuć kliny cebuli i gałązki tymianku na dnie dużej patelni do pieczenia i umieść stojak na górze.
Ułożyć pieczeń w stelażu. Mięso pieczemy przez 15 minut, następnie obniżamy temperaturę w piekarniku do 163° i pieczemy do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszej części pieczeni125 dla średnio rzadkich, około 1 godziny, lub135 dla średnich, około 1 godziny 15 minut. Sprawdzaj raz lub dwa razy w czasie pieczenia; jeśli soki zaczną się palić na dnie patelni, dodaj trochę bulionu lub wody.
Mięso wyjąć na talerz, przykryć luźno folią i odstawić na odpoczynek. (Mięso będzie nadal gotować podczas odpoczynku; temperatura wewnętrzna wzrośnie do 54° dla średnio rzadkich lub140 dla średnich.)
Wyjmij stelaż z patelni do pieczenia.
Dodaj 3 Łyżki. olej do patelni.
Umieścić patelnię na 2 palnikach i włączyć ciepło do medium. Wymieszać z mąką i gotować, ubijając, aż brązowy, 2 do 3 protokół.
Wlać wino i bulion i doprowadzić do wrzenia, zeskrobując rumiane kawałki z dna patelni. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, często ubijając. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do naczynia i doprawić solą i pieprzem.
Usunąć sznurki z pieczeni, pokroić mięso i podawać z sosem.