Pieczeń wołowa z sosem
Pieczeń wołowa i sos jest bezmleczne przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, cebula, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Dobrze sprawdza się jako sos. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free, Pieczeń wołowa z sosem, oraz Pieczeń wołowa z sosem.
Instrukcje
Podgrzać Szybkowar 6 - lub 8-litrowy na średnim ogniu.
Dodać olej do kuchenki; zawirować do płaszcza.
Pieczeń posypać równomiernie solą i pieprzem.
Dodaj pieczeń do kuchenki; smażyć 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron. Wymieszać 3 szklanki bulionu wołowego i wina. Zamknij pokrywę bezpiecznie; doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Zmniejszyć ciepło do średniego lub poziomu potrzebnego do utrzymania wysokiego ciśnienia; gotować przez 35 minut.
Usuń z ciepła; uwolnij ciśnienie przez odpowietrznik pary lub umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą, aby uwolnić ciśnienie.
Zdjąć pokrywkę, dodać gałązki tymianku i dalej 6 składników (przez cebulę). Zamknij pokrywę bezpiecznie. Powrót do wysokiego ciśnienia; gotować 1 minutę.
Usuń z ciepła; uwolnij ciśnienie przez odpowietrznik pary lub umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą, aby uwolnić ciśnienie.
Zdjąć pokrywę; odstawić na 5 minut.
Usunąć pieczeń; pokroić pieczeń cienko, i umieścić na talerzu.
Wyjąć warzywa z kuchenki za pomocą łyżki szczelinowej i umieścić na półmisku z pieczeniem. Przykryć i ogrzać.
Przecedzić płyn do gotowania przez sito wyłożone gazą do dużej miski; wyrzucić ciała stałe. Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia na średnim ogniu w dużej, szerokiej patelni; gotować, aż zmniejszy się do 1 1/2 filiżanki (o 15 protokół).
Wyjąć 1/4 szklanki płynu do gotowania z patelni; dodać 2 łyżki mąki, mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mąki na patelnię; gotować 2 minuty lub aż lekko gęsty, mieszając trzepaczką.
Podawać z pieczeniem i warzywami.
Każdą porcję udekorować świeżymi gałązkami tymianku.