Pieczeń wołowa z sosem
Pieczeń wołowa z sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1062 kalorie, 110g białka, oraz 65 g tłuszczu. Na 5,56 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól i pieprz, ocet jabłkowy, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczeń wołowa i sos, Pieczeń Wołowa Z Sosem, oraz Pieczeń wołowa Po ' Boy z sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Linia A 9 - przez 13-przez 2-calowa patelnia lub patelnia brojlerów piekarnika z arkuszem wytrzymałej folii aluminiowej wystarczająco dużej, aby w pełni owinąć pieczeń. Błyszcząca strona folii powinna być do góry.
Posypać pieczeń ze wszystkich stron solą i pieprzem i umieścić go w środku folii.
Na wierzchu pieczeni rozłożyć plastry cebuli i zalać octem. Połącz końce folii i złóż kilka razy, a następnie złóż końce razem, aby całkowicie zamknąć pieczeń.
Wlać około 1 cal wody na patelnię wokół owiniętej folią pieczeń.
Piec, aż mięso będzie przetargu widelec i brązowy, 3 do 4 godzin. Podczas gotowania Regularnie sprawdzaj poziom wody na patelni i w razie potrzeby uzupełniaj ją. Jeśli jakikolwiek sok wycieka z uszczelek folii podczas pieczenia, zapisz go do wykorzystania w tworzeniu sosu.
Po zakończeniu pieczenia wyjmij opakowanie z patelni do pieczenia i pozostaw do ostygnięcia na kilka minut. Ostrożnie otworzyć opakowanie, aby zachować wszystkie soki i przenieść mięso na talerz. Przykryj namiotem folii, aby utrzymać ciepło podczas przygotowywania sosu.
Wlać soki z pieczenia do miarki i pozwolić tłuszczu unieść się na powierzchnię. Odtłuścić tłuszcz, rezerwując 4 łyżki w rondlu i odrzucając resztę. (Jeśli tłuszcz mierzy mniej niż 4 łyżki, dodać tyle masła, aby uzupełnić różnicę.)
Zmierz Pozostałe odtłuszczone soki na patelni i rezerwy. Jeśli masz mniej niż 2 szklanki, dodaj wodę, aby zrobić 2 szklanki.
Dodać mąkę do tłuszczu w rondlu i wymieszać trzepaczką, aby uzyskać zasmażkę. Gotować na średnim ogniu, aż mąka jest lekko rumiane, o 1 minutę. Powoli ubijaj soki z patelni i mieszaj, aż zgęstnieją.
Pieczeń pokroić lub pokroić na kawałki (będzie bardzo delikatna)i podawać z sosem.