Pieczeń wołowa z pikantnym sosem jogurtowo-orzechowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj rostbefu z pikantnym sosem jogurtowo-orzechowym. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,72 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 74g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 701 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, połówki orzecha włoskiego, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Pieczone jagnięce Pitas z pikantnym sosem sezamowo-jogurtowym, Pieczeń wołowa z pikantnym sosem pomidorowym z pietruszką, oraz Pikantny pandan-jogurtowy ryż z chrupiącym pieczonym brzuchem wieprzowym.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną, aż będzie bardzo gorąca. Na talerzu natrzeć pieczeń z sosem sojowym, a następnie z 1 łyżką oliwy z oliwek; doprawić solą i pieprzem.
Dodaj pieczeń na patelni, strona tłuszczu w dół, wraz z każdym dodatkowym oleju z płyty. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż rumiane na całym, 4 protokół. Obróć stronę tłuszczu pieczonego i piecz w piekarniku przez 25 minut, lub do momentu, gdy termometr natychmiastowy włożony w najgrubszą część mięsa zarejestruje 115 na rzadkie.
Przenieś pieczeń na deskę do rzeźbienia, aby odpocząć.
Tymczasem, rozprzestrzeniać orzechy włoskie na blasze do pieczenia i tosty przez około 5 protokół, lub do lekko rumiane; ostudzić. Grubo posiekać orzechy.
Na średniej patelni podgrzej pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać paprykę do smażenia, kminek, kolendra i cay-enne, przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż papryka są ledwo zmiękczone, o 5 protokół.
W średniej misce połączyć jogurt, czosnek, orzechy włoskie, paprykę i pomidory i doprawić solą i pieprzem. Cienko pokroić pieczeń i podawać z sosem orzechowym.
Uwagi: wariacje: użyj pikantnego sosu orzechowego na kurczaku lub jagnięcinie lub podaj jako dip do chleba pita.