Pieczeń wołowa i pudding Yorkshire
Pieczeń wołowa i pudding Yorkshire może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 612 kalorii, 70g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jajka, mleko, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Żeberka wołowe pieczone z puddingiem Yorkshire, Pieczeń wołowa i pudding Yorkshire, oraz Pieczeń z żeberek wołowych i pudding Yorkshire z grilla.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Pieczeń umyć i posypać czosnkiem w proszku, solą i pieprzem. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część pieczenia, upewniając się, że nie dotyka kości ani tłuszczu.
Piec na stojaku drucianym wewnątrz dużej patelni do pieczenia w nagrzanym piekarniku przez 90 minut lub do pożądanej doneness. W przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien odczytywać 135 stopni F (57 stopni C).
Usuń pieczeń z patelni, zastrzegając kapiele.
W małej misce do mieszania ubić dwa jajka, aż się spienią. W innej małej misce, wymieszać sól i mąkę. Utarte jajka wymieszać z mąką. Stale mieszając, stopniowo wlać mleko.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Do średniej puszki na muffinki wlać zastrzeżone kapiele na patelnię.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 3 minuty.
Zdjąć z ognia i wlać jajko, mąkę i mieszaninę mleka do gorących kapieli. Powrót Muffin cyny do piekarnika i piec przez 20 minut, lub do puszystego i złocisto brązowy.