Pieczeń wołowa duszona w czerwonym winie

Pieczeń wołowa duszona w czerwonym winie
Pieczeń wołowa duszona w czerwonym winie zajmuje około 3 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 720 kalorii, 56g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na $5.55 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 662 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pomidory w puszkach, przez prasę czosnkową, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czerwone wino-duszona pieczeń, Wołowina duszona w czerwonym winie, oraz Wołowina Duszona W Czerwonym Winie.

Instrukcje

1
Posolić pieczeń i odstawić do temperatury pokojowej podczas przygotowywania warzyw: jeśli pieczeń jest bardzo tłusta, przyciąć część tłuszczu. Ale ważne jest, aby zachować trochę tłuszczu, ponieważ dzięki temu pieczeń będzie wilgotna podczas duszenia. W wielu supermarketach pieczenie chuck będzie już odpowiednio przycięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Dobrze posolić pieczeń i odstawić do temperatury pokojowej podczas przygotowywania wszystkich innych warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Wlać trochę wody do holenderskiego piekarnika lub innego ciężkiego, pokrywanego garnka. Ustaw garnek na średnim ogniu i dodaj pokrojoną w kostkę pancettę. Jak tylko woda zaczyna się gotować, obniżyć ciepło do średnio-niskiej i powoli chrupiące się pancetta; woda pozwala niektóre tłuszczu w wieprzowinie renderować bez zwęglania pancetta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Gdy pancetta będzie chrupiąca i brązowa, wyjmij ją łyżką szczelinową i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Brązowy pieczeń ze wszystkich stron: Rozgrzej piekarnik do 149°. Pat pieczeń wołowa suche ręcznikiem papierowym, zwiększyć ogień do średniej i brązowy wszystkie strony w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WołowaPieczeń Wołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Podsmaż posiekane warzywa: gdy mięso rumiane wyjąć do miski i dodać cebulę, marchew i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Posypać solą warzywa podczas gotowania. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego i smażyć przez 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Dodać koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszać, smażyć przez kolejne 1-2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Dodać czosnek i gotować minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
8
Dodaj pomidory, pancetta, zioła, Wino i pieczeń. Przykryć i gotować: zwiększyć ogień do wysokiej i dodać pomidory, pancetta, zioła i czerwone wino. Pieczeń wołową Nestle do garnka, przykryć, umieścić w piekarniku 149° i gotować przez 3 godziny. Na półmetku użyj szczypiec, aby obrócić pieczeń wołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WołowaPieczeń Wołowa
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Odcedzić i zmniejszyć SOS: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Wyjąć garnek z piekarnika i przenieść wołowinę do dużej miski; namiot z folią, aby ogrzać. Pozostawić płyn do osadzenia się w garnku na kilka minut, jeśli chcesz, odtłuścić część tłuszczu szeroką płytką łyżką. Jeśli masz blender zanurzeniowy, użyj go do wymieszania zawartości garnka. Jeśli nie, użyj trzepaczki, aby pomóc rozbić warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Gotować sos, aż zmniejszy się do około 3 1/2 szklanki. Odcedzić ciecz przez duże sitko o drobnych oczkach, naciskając na ciała stałe za pomocą szpatułki, aby wydobyć jak najwięcej płynu; powinieneś mieć kilka filiżanek napiętego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
12
Dodaj zgromadzone soki z miski, w której masz wołowinę. Gotować sos ponownie, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Mięso pokroić w plasterki i podawać z sosem: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
14
Mięso pokroić w plastry o grubości około 1/2 cala i polać je sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
15
Podawać z odważnym czerwonym winem i chrupiącym chlebem lub puree ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn