Pieczeń Wołowa
Pieczeń wołowa jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 766 kalorii, 93g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3484 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać zadek pieczeń, skrobia kukurydziana, kawałki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Brukowiec wiśniowo-Morelowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pat ' s Roast Beef, Pieczeń Wołowa, oraz Best Ever Roast Beef dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 zacząć od pieczenia w temperaturze pokojowej (wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed gotowaniem-przechowywać w opakowaniu). Rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F).2 ostrym nożem wykonaj 8 małych nacięć wokół pieczenia.
Umieść kawałek czosnku w każdym nacięciu. Weź łyżkę lub tak oliwy z oliwek i rozprowadzić wokół pieczeń.
Pieczeń posypać solą i pieprzem.
Ułożyć pieczeń bezpośrednio na stelażu piekarnika, u góry, z patelnią ociekową na stelażu pod stelażem do pieczenia. Taki układ powoduje konwekcję w piekarniku, dzięki czemu nie trzeba obracać pieczenia. Pieczeń jest umieszczony tłuszczu bok do góry tak, że jak tłuszcz topi się będzie kąpać cały pieczeń w swoich sokach.3 brązowy pieczeń w temperaturze 375 ° F (190 ° C) przez pół godziny. Obniżyć temperaturę do 107°C (225°f). Pieczeń powinna trwać od 1 1/2 do 2 1/2 godziny dodatkowo gotować. Kształt pieczenia wpłynie na czas gotowania, nawiasem mówiąc. Więc jeśli pieczeń jest na długim i wąskim boku, w porównaniu do bardziej okrągły kształt, może zająć mniej czasu, aby gotować. Więc miej na to oko. Kiedy pieczeń zaczyna kapać z soków i jest brązowa Na Zewnątrz, sprawdź temperaturę za pomocą termometru mięsnego. Wyciągnij pieczeń z piekarnika, gdy temperatura wewnętrzna pieczenia wynosi 135 ° do 140 ° F (57°C do 60°C).
Wyjmij kapiącą patelnię z piekarnika i umieść na kuchence na średnim ogniu. Należy pamiętać, że jeśli są wyciąganie pieczeń się wcześnie, na rzadkie lub średnio Rzadki poziom doneness, może nie mieć dużo kapieli. Mam nadzieję, że będziesz miał trochę. Jeśli nie, może chcesz zostawić pieczeń w nieco dłużej na jeszcze niższym ogniu, 79°, aby złagodzić kilka więcej kapie z niego.
Dodaj trochę wody, czerwonego wina lub bulionu wołowego do kapieli do deglaze (poluzować kapiele z patelni). Rozpuścić łyżkę skrobi kukurydzianej w odrobinie wody i dodać do miski ociekowej. Wymieszać szybko, podczas gdy sos zgęstnieje, aby uniknąć grudki. Możesz dodać trochę masła, jeśli w kapaniach nie ma dużo tłuszczu.
Dodać sól i pieprz do smaku. Mama dodaje trochę świeżego tymianku też, jeśli ma trochę. (Zobacz także Jak zrobić sos.)