Pieczeń wieprzowa z sosem z twardego jabłecznika
Pieczeń wieprzowa z twardym sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 64G białka, oraz 17g tłuszczu. Mieszanka cydru, masło, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać jabłka granny smith można śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Spróbuj Pieczona wieprzowina z sosem jabłkowym, Pieczeń wieprzowa z farszem jabłkowo-wieprzowym i sosem jabłkowym, oraz Pieczeń wieprzowa z sosem jabłkowo-tymiankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj 2 łyżki masła. Wieprzowinę obficie przyprawić solą i pieprzem, do smaku i podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni na złoty kolor; odstawić.
Dodać cebulę i jabłka i ponownie doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż zaczną karmelizować, a następnie wlać twardy cydr i zeskrobać brązowe kawałki z dna patelni. Doprowadzić do duszenia i nestle rumiane pieczeń wieprzowa z powrotem na patelnię. Przykryj pokrywką i włóż do piekarnika, aby dusić, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu, 25 do 30 minut.
Wyjąć pieczeń wieprzową z garnka i przenieść na deskę do rzeźbienia; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Przenieść zawartość garnka do robota kuchennego lub blendera i puree, a następnie powrócić puree na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem, do smaku, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dodać więcej cydru, jeśli sos jest zbyt gęsty.
Dodaj pozostałą łyżkę zimnego masła, ubijając stale, gdy się topi.
Zdjąć z ognia, gdy sos jest gładki i błyszczący i masło jest całkowicie stopiony.
Schab schabowy pokroić w plasterki i ułożyć na półmisku.
Podawać z sosem i cieszyć się!