Pieczeń wieprzowa z sosem wiśniowym
Need a dairy free main course? Pieczeń wieprzowa z sosem wiśniowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 26g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką miód, mocno brązowy cukier, bułkę tartą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczeń Wieprzowa Polana Wiśniami, Cherry Cola Pulled wieprzowina z sosem wiśniowo-musztardowym, oraz Pieczeń wieprzowa z polewą wiśniowo-migdałową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odwiązać pieczeń; przyciąć tłuszcz z pieczenia. Pieczeń Retie.
Połącz imbir, suchą musztardę i pieprz; przetrzyj mieszaninę na powierzchni pieczeni.
Ułożyć pieczeń na stelażu w patelni pokrytej natryskiem. Włóż termometr do mięsa w najgrubszej części pieczenia, jeśli chcesz.
Piec umieścić w piekarniku 450. Zmniejszyć ogień do 350 i piec 1 godzinę i 15 minut.
Pieczeń posmarować miodem i posypać bułką tartą.
Połączyć wino z octem; zalać pieczeń.
Piec, uncovered, dodatkowe 30 minut lub do mięsa termometr rejestruje 16
Usuń pieczeń z patelni, zastrzegając kapiele.
Niech pieczeń stać 10 minut. Odtłuścić tłuszcz z kapieli i umieścić kapiele w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; dodać wiśnie i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Połącz brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i wodę; dobrze wymieszaj.
Dodaj do mieszanki wiśniowej. Gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Usunąć sznurek z pieczeni; pokroić ukośnie w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala.
Podawać z sosem wiśniowym.