Pieczeń wieprzowa z sosem jabłkowo-grzybowym
Pieczeń wieprzowa z sosem jabłkowo-grzybowym może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Za $2.15 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 32G białka, oraz 14g tłuszczu. 13 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, skrobię kukurydzianą, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 77%. Pieczeń wieprzowa z sosem z grzybów Kardamonowych, Kotlety wieprzowe Uptown i sos jabłkowy: polędwiczki wieprzowe pieczone z jabłkami Escalloped, oraz Kotlety wieprzowe Uptown i sos jabłkowy: polędwiczki wieprzowe pieczone z jabłkami Escalloped są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Posyp pieczeń tymiankiem i pieprzem i wciśnij do mięsa.
Umieść w natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 450° przez 20 minut. Zmniejsz ogień do 325°; piec 1-1/4 godziny dłużej lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°-170°.
Piętnaście minut przed pieczeniem podsmaż jabłka na maśle na patelni do miękkości.
Wyjmij łyżką cedzakową; przykryj i trzymaj w cieple.
Podsmaż grzyby na tej samej patelni do miękkości; odstawić.
Wyjmij pieczeń z piekarnika; posyp 1/8 łyżeczki soli.
Przełóż na półmisek do serwowania; przykryj i trzymaj w cieple.
Wlać cydr do formy do pieczenia; wymieszać, aby poluzować rumiane kawałki.
Przełóż do rondla; dodaj bulion, śmietanę, brązowy cukier i pozostałą sól.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będą gładkie; wymieszać z bulionem. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia, często mieszając.
Do podania udekoruj pieczeń jabłkami i sprężynami tymiankowymi w razie potrzeby.
Podawać z sosem grzybowym.