Pieczeń wieprzowa z kością w glazurze jabłkowo-rabarbarowej

Pieczeń wieprzowa z kością w glazurze jabłkowo-rabarbarowej
Pieczeń wieprzowa z kością i glazurą jabłkowo-rabarbarową to bezglutenowe danie główne. Z tego przepisu składają się 3 porcje zawierające 1797 kalorii, 188 g białka i 55 g tłuszczu każda. Za 13,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i kup pieczeń z polędwiczki wieprzowej, brązowy cukier, cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 55 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 78%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczeń wieprzowa i brukselka z galaretką Ball's Jelly Glaze ze słodkich jabłek, Pieczeń wieprzowa z chutneyem rabarbarowym i Pieczeń wieprzowa z polewą śliwkową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (95 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Połóż wieprzowinę na ruszcie do pieczenia i natrzyj ją solą, czarnym pieprzem i szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Powoli pieczemy wieprzowinę w nagrzanym piekarniku, aż wieprzowina nie będzie już różowa przy kości, około 5 godzin. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać 145 stopni F (63 stopnie C).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
Podczas smażenia wieprzowiny rozpuść masło w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszaj czosnek, szalotkę i cebulę; gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut. Wymieszaj rabarbar, jabłko, brązowy cukier, ocet, sok jabłkowy i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż sos zredukuje się do połowy pierwotnej objętości, czyli około 30 minut. Rozpuść skrobię kukurydzianą w zimnej wodzie, następnie dodaj do gotującego się sosu. Kontynuuj gotowanie i mieszaj, aż sos zgęstnieje do konsystencji syropu klonowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Gdy wieprzowina osiągnie wewnętrzną temperaturę 145 stopni F (63 stopnie C), nałóż na pieczeń wieprzową tyle glazury rabarbarowej, aby całkowicie ją przykryła. Włóż wieprzowinę z powrotem do piekarnika i kontynuuj pieczenie, aż polewa stwardnieje, a temperatura wewnętrzna osiągnie 71 stopni C, czyli około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Odczekaj 10 minut przed pokrojeniem.
7
Podawać z pozostałą glazurą jabłkowo-rabarbarową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 55 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia56
Magazyn