Pieczeń wieprzowa w koronie
Pieczeń wieprzowa korona może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Na 5,44 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 635 kalorii, 102g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś rosół z kurczaka, cebulę, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczeń wieprzowa z farszem jabłkowo-wieprzowym i sosem jabłkowym, Pieczeń wieprzowa w koronie, oraz Pieczeń wieprzowa w koronie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ułożyć pieczoną koronę na stojaku ustawionym na dużej patelni do pieczenia. Pieczeń natrzeć na całej powierzchni, wewnątrz i na zewnątrz, z oliwą z oliwek, a następnie posypać szałwią, tymiankiem, solą i pieprzem. Obierz cebulę i wepchnij ją do środka pieczeni.
Owiń końce kości folią, aby nie poparzyć.
Wlać bulion do patelni. Piecz przez 1 godzinę, a następnie podlewaj sokami z patelni co 30 minut. Po 2 i pół godziny, za pomocą szczypiec, usunąć cebulę ze środka pieczenia i umieścić go w patelni.
Kontynuuj pieczenie przez 1 godzinę do 1 1/2 godziny, aż termometr mięsny wbity w mięsistą część kotleta zarejestruje 71°.
Wyjąć z piekarnika, ułożyć pieczeń na półmisku, przykryć folią i odstawić na 20 minut.
Aby służyć, usunąć sznurek trzymając pieczeń razem i wyrzeźbić między kotletami.