Pieczeń wieprzowa solona z ziemniakami i cebulą

Pieczeń wieprzowa solona z ziemniakami i cebulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pieczonej wieprzowiny z ziemniakami i cebulą. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 893 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.75 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brązowego cukru, liści laurowych, nasion kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, cebulą perłową i ziemniakami, Puree słodkie ziemniaki, Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, smażone jabłka i cebula, oraz Pieczeń wieprzowa zawinięta w boczek z ziemniakami i cebulą.

Instrukcje

1
Przynieś brązowy cukier, 1 szklanka soli, 2 liście laurowe, 1 łyżka nasion kolendry, 1 łyżeczka pieprzu i 2 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier i sól rozpuszczają się, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Brązowy CukierBrązowy Cukier
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przelać solankę do dużej miski i dodać cydr i 2 szklanki lodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ochłoń.
4
Umieścić wieprzowinę i solankę w dużej (2-galon) zamykanej plastikowej torbie. Uszczelnij torbę i schłodź co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Wyjąć wieprzowinę z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
7
Na dużą patelnię lub na dużą blachę do pieczenia wrzucić ziemniaki i cebulę z 4 łyżkami oleju; doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Umieść regał w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 218°. używając boku noża szefa kuchni, zmiażdż pozostałe 2 łyżki nasion kolendry. Doprawiamy wieprzowinę solą i pieprzem, a całość pocieramy pokruszoną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Sól I PieprzSól I Pieprz
KolendraKolendra
WieprzowinaWieprzowina
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
PiekarnikPiekarnik
9
Rozgrzać pozostały 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować wieprzowinę, aż rumiane ze wszystkich stron, 8-10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przełożyć wieprzowinę na patelnię i ułożyć między warzywami. Pozostałe 6 liści laurowych pod szpagat kuchenny włożyć na wierzch wieprzowiny. Owiń końcówki kości folią, aby zapobiec pieczeniu i pieczeniu, obracając warzywa w połowie, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego w środek rejestrów wieprzowiny 140 ° F, 60-75 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
KościKości
WieprzowinaWieprzowina
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Zdjąć folię z kości i przenieść wieprzowinę na deskę do krojenia; odstawić na 30 minut przed krojeniem między żebrami na kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Czy z wyprzedzeniem: wieprzowina może być solona 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn