Pieczeń garnkowa z sosem tamaryndowca (Carne con Salsa de Tamarindo)
Powolna pieczeń garnkowa z sosem tamaryndowca (Carne con Salsa de Tamarindo) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 697 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.52 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, zmielony achiote, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 195 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot), Powolna Kuchenka Balsamiczna Pieczeń Garnkowa, oraz Paleo rozdrobnione Slow Cooker pieczeń wołowa z dynią i salsą + Roundup Slow Cooker i gratisy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wołowinę doprawić kminkiem, achiottem, solą i pepper.In patelnię na średnim ogniu, podgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać wołowinę i gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane z obu stron, o 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Przenieść do wolnej kuchenki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4
Umieść wodę i miąższ tamaryndowca w małym garnku. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć garnek i pozostawić na wolnym ogniu przez 30 minut, często mieszając.Odcedź mieszaninę tamaryndowca i umieść płyn w blenderze, dodaj szalkę, cebulę, czosnek, paprykę, kolendrę, pastę pomidorową, ostry sos, cukier, miód, wino i bulion wołowy. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ Tamaryndowca
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Cały Imbir, Rozgnieciony
Tamarynd
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.