Pieczeń Garnkowa Inspirowana Japonią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj inspirowanej japońską pieczeń. Na 4,73 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 625 kalorii, 50g białka, oraz 34g tłuszczu. Jeśli masz daikon, marchew, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Inspirowana Japonią Sałatka Z Wołowiną I Makaronem, Powolna Kuchenka Balsamiczna Pieczeń Garnkowa, oraz Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pieczeń doprawiamy solą i pieprzem oraz mąką. W średnim, emaliowanym żeliwnym garnku podgrzać 2 łyżki oleju.
Dodać pieczeń; gotować na umiarkowanym ogniu, obracając, aż rumiane na całym, 20 protokół.
Dodaj cebulę, czosnek i imbir do garnka i gotować, mieszając, aż zmiękną, 5 protokół.
Dodać bulion, mirin, sos sojowy i anyż i doprowadzić do wrzenia. Powrót mięso do garnka, przykryć i przenieść do piekarnika. Dusić przez 2 1/2 godziny lub do miękkości, obracając raz w połowie.
Tymczasem na średniej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, aż złoty, o 8 protokół.
Przenieść pieczeń na talerz. Odcedzić płyn do gotowania do miski; wyrzucić ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz i wrzucić płyn i mięso do garnka.
Dodać grzyby, marchew i daikon. Przykryć i dusić w piekarniku przez 45 minut, aż warzywa będą miękkie.
Przenieść pieczeń na powierzchnię roboczą. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć warzywa na głęboki talerz; przykryć. Gotować płyn do zmniejszenia do 3 1/2 szklanki. Wymieszać zawiesinę skrobi kukurydzianej i ubić ją do gotującej się cieczy, aż zgęstnieje.
Zdjąć sznurki z pieczeni i pokroić w grube plastry; ułożyć na półmisku i polać sosem na wierzch.