Pieczeń garnkowa duszona w boczku i cebuli

Pieczeń w garnku duszona w boczku i cebuli jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 748 kalorii. Na 4,78 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, koszerna sól i pieprz, ziarna pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak duszony z boczkiem i cebulą, Polędwica w plastrach duszona w cebuli, z plackiem ziemniaczanym Roquefort i sałatką szpinakową z sosem Boczkowym, oraz Pieczeń wieprzowa zawinięta w boczek z ziemniakami i cebulą.
Instrukcje
W dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść 2 łyżki masła.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość tłuszczu renderuje, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz.
Używając ostrego noża, ostrożnie pokrój pieczeń między strunami na cztery płyty o grubości 1 cala. Mięso doprawić solą i pieprzem. Pracując w 2 partiach, gotować mięso w zapiekance na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż zbrązowieje, o 6 protokół.
Przenieś na duży talerz. Obniżyć ciepło do umiarkowanego dla drugiej partii, jeśli masło zaczyna zbyt szybko brązowieć.
Usuń struny, utrzymując steki nienaruszone, jeśli to możliwe.
Do zapiekanki dodać cebulę, czosnek, 1/4 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki przyklejone do dna zapiekanki, o 8 protokół.
Połowę cebuli przełożyć na talerz. Pozostałą 1 łyżkę masła wymieszać z cebulą w zapiekance. Steki Nestle do cebuli, nakładając je lekko w razie potrzeby.
Dodaj jagody ziela angielskiego, pieprz, pokruszony czerwony pieprz i liść laurowy i połóż połowę zarezerwowanego boczku na stekach.
Na wierzchu rozłóż pozostałą cebulę i boczek.
Dodać wino i pozostałą 1 szklankę wody i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie przykryć i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 protokół.
Przenieś zapiekankę do piekarnika i gotuj przez 30 minut, następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 250 i kontynuuj duszenie przez 1 1/2 do 2 godzin, lub aż steki będą bardzo miękkie. Wyłączyć piekarnik, odsunąć zapiekankę i odstawić mięso do piekarnika na 30 minut.
Mięso i cebulę podawać w głębokich talerzach; na wierzch łyżkę sosu i posypać natką pietruszki.