Pieczenie z Dorie: pikantne ciasto na Boże Narodzenie

Pieczenie z Dorie: pikantne ciasto na Boże Narodzenie
Pieczenie z Dorie: pikantne ciasto na Boże Narodzenie może być tylko przystawka szukasz. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 604 kalorie. Ten przepis służy 9. Mieszanka imbiru, słodko-gorzka czekolada, słodko-gorzka czekolada-2 uncje i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczenie z Dorie: Dimply Plum Cake, Pieczenie z Dorie: Gourmandise, oraz Pieczenie Z Dorie: Kokosowe Kopuły dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotowanie: umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 177°. Posmaruj 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia i połóż ją na wyłożonej blasze do pieczenia. (Upewnij się, że patelnia mierzy prawdziwe 9 x 9 cali; patrz powyżej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Świeży imbir i cukier przekładamy do małej miseczki, mieszamy i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbirświeży Imbir
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Mąkę, sodę oczyszczoną i przyprawy ubić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Pracując z mikserem stojącym, najlepiej wyposażonym w przystawkę do łopatek lub z mikserem ręcznym w dużej misce, ubij masło i brązowy cukier ze średnią prędkością, aż będą lekkie i puszyste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać jajka po kolei, ubijając przez 1 minutę po każdym jajku. Nie martw się, jeśli na tym etapie mieszanka wygląda na zsiadłą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Wlać melasę i ubić, aż będzie gładka. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj roztopioną czekoladę wraz z cukrem imbirem. Jeszcze na niskiej prędkości, dodać suche składniki w trzech dodatkach i maślanka w dwóch (początek i koniec z suchych składników), mieszając ciasto tylko tyle, ile potrzeba, aby wymieszać składniki. Złóż posiekaną czekoladę i imbir w syropie, jeśli go używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać ciasto do patelni (pamiętaj, że jeśli patelnia jest mała, nie napełniaj jej do góry).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Piec około 40 minut, lub do momentu, gdy ciasto zacznie odrywać się od boków patelni i nóż włożony głęboko w środek wychodzi czysty. Nie przejmuj się, jeśli ciasto ma wypukłe i popękane—uspokoi się, gdy ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przenieść ciasto do stojaka, ostudzić przez 10 minut, a następnie rozpakować ciasto. Przed oblodzeniem skręcić w prawo i schłodzić do temperatury pokojowej. (Krawędzie ciasta mogą być dość brązowe, ale nie martw się—możesz je przyciąć po oblodzeniu ciasta.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
9
Aby lukier: umieścić miskę na patelni gotującej się wody, umieścić czekoladę i kawę w misce i mieszać od czasu do czasu, aż czekolada się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Wyjąć miskę i za pomocą małej trzepaczki wymieszać masło, 1 łyżkę na raz. Cukier przesiać na czekoladę i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Przenieś miskę do lady i pozostaw lukier na około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Pierniki kładziemy, jeszcze na stojaku, na kawałku papieru woskowego lub folii (łapacz kropli).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
13
Wylać lukier na środek ciasta i użyć długiej metalowej szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić lukier na wierzchu. Pozostawić lukier na 30 minut (można go szybko schłodzić na krótko ciasto). Jeśli krawędzie ciasta są obgotowane, teraz jest czas, aby je przyciąć. Następnie pokrój ciasto na 9 równych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1
Piernik podawać jak jest lub z bitą śmietaną lub crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
2
Przechowywanie: piernik jest dobrym opiekunem. Można go owinąć i przechowywać w temperaturze pokojowej przez około 3 dni lub zamrozić, mrożone i wszystkie, do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn