Pieczenie z Dorie: krem cytrynowo-cytrynowy

Pieczenie z Dorie: krem cytrynowo-cytrynowy
Need a wegetariańska przystawka? Pieczenie z Dorie: Lemon-cytrynowy krem cytrynowy może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. 281 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, jajka, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczenie Z Dorie: Sernik Kremowy Na Paschę-Czy Nie, Meyer Lemon Snack Cake with Lemon Cream Cheese Frosting #SundaySupper, oraz Puszyste ciasto cytrynowo-rozmarynowe z lukrem cytrynowo-serowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotowanie: przygotuj termometr, najlepiej natychmiastowy odczyt, sitko i blender (pierwszy wybór) lub robot kuchenny. Przynieś kilka centymetrów wody do gotowania na wolnym ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Cukier i skórkę umieścić w dużej metalowej misce, która może być zamontowana na patelni gotującej się wody. Od ognia, pracę cukru i skórki razem między palcami, aż cukier jest wilgotne, ziarniste i bardzo aromatyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Ubij jajka, a następnie sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dopasuj miskę do patelni (upewnij się, że woda nie dotyka dna miski) i gotuj, mieszając trzepaczką, gdy tylko mieszanina czuje się ciepła w dotyku. Chcesz gotować śmietanę, aż osiągnie ona 82°. gdy ubijasz śmietanę na ciepło - i musisz stale ubijać, aby jajka nie mieszały się—zobaczysz, że krem zacznie być lekki i spieniony, wtedy bąbelki staną się większe, a następnie, gdy krem zbliża się do180, zacznie gęstnieć, a trzepaczka pozostawi ślady. Uwaga w tym momencie-ślady oznaczają, że krem jest prawie gotowy. Nie przestawaj trzepać i nie przestawaj sprawdzać temperatury. I miej cierpliwość-w zależności od tego, ile ciepła dajesz krem, dotarcie do temperatury może trwać nawet 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Jak tylko osiągniesz 82°, wyciągnij krem z ognia i odcedź go do pojemnika blendera (lub robota kuchennego); wyrzuć skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Pozostaw krem w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie do 60°, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
7
Blendera nastawić na wysoki i przy włączonym urządzeniu dodawać na raz około 5 kawałków masła. W razie potrzeby zeskrobać boki pojemnika podczas włączania masła. Gdy masło jest już w środku, utrzymuj maszynę w ruchu - aby uzyskać idealną lekką, przewiewną konsystencję kremu cytrynowego, musisz kontynuować bicie kremu przez kolejne 3 minuty. Jeśli twoja maszyna protestuje i robi się zbyt gorąca, pracuj w odstępach 1-minutowych, dając maszynie trochę odpoczynku między uderzeniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wlać krem do pojemnika, przycisnąć kawałek folii do powierzchni, aby utworzyć szczelne uszczelnienie i schłodzić krem przez co najmniej 4 godziny lub przez noc. Kiedy będziesz gotowy do skonstruowania tarty, po prostu ubijaj śmietanę, aby ją poluzować i łyżkę do skorupy tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Serwowanie: tarta powinna być podawana na zimno, ponieważ szczególną przyjemnością jest rozpływanie się zimnego kremu w ustach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
10
Przechowywanie: podczas gdy można przygotować krem cytrynowy (będzie przechowywany w lodówce przez 4 dni, a w zamrażarce do 2 miesięcy), po zbudowaniu tarty najlepiej zjeść ją w dniu jej wyprodukowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn