Pieczenie pokrzywy i ostry omlet Cheddar
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pokrzywy i ostrego omletu z cheddarem. Ten bezglutenowy, wegetariański i דל פחמימות,zny przepis służy 4 i kosztuje $2.95 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 346 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka klarowanego masła, jajka, liście pokrzywy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pesto Z Pokrzywy, Zupa Z Pokrzywy, oraz DH ' S Stinging Nettle Saute.
Instrukcje
Liście pokrzywy wrzucić do średniej wielkości garnka, posypać solą i zalać 1-2 łyżkami wody. Ustaw garnek na średnim ogniu na kuchence i przykryj go szczelną pokrywką. Pozwól pokrzywom więdnąć, aż uwolnią sok, zmiękną i utykają-około 20 minut.
Liście pokrzywy wyjąć łyżką szczelinową i przełożyć na sito o drobnych oczkach (takie jak to), mocno przycisnąć tylną drewnianą łyżką, aby wyczerpał się sok, a następnie odstawić na bok podczas przygotowywania omletu.Ubij jajka z grubą śmietaną, aż luźno się połączą i nie będą spienione.Rozgrzać masło klarowane w dużej i dobrze przyprawione patelni żeliwnej (jak ten) na średnim ogniu. Gdy się roztopi, wlej jajka, obróć patelnię, aby wyrównać warstwę jajka i pozwól im gotować na gorącym maśle, aż krawędzie zaczną lekko marszczyć-około 5 do 10 sekund. Zmniejszyć ogień do niskiego, i przykryć patelnię pokrywką na 20 do 30 sekund lub aż jaj zestaw. Zdjąć pokrywę i napełnić jedną stronę omletu zwiędłymi pokrzywami, posypać szczypiorkiem i na wierzch polać plastrami sera cheddar. Złóż niewypełnioną połowę omletu na nadzieniu, zwróć pokrywkę i pozostaw na 20 do 30 sekund, a następnie podawaj.