Pieczenie makaronu pomidorowo-mascarpone
Przepis pomidorowy & mascarpone makaron piec można w około 1 godzinę i 35 minut. Jedna porcja zawiera 795 kalorii, 33g białka, oraz 23G tłuszczu. Na $2.5 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 25 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka mozzarelli, cebula, opakowanie penne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 93% to danie jest super. Spróbuj Chicken & Tomato No-boil Pasta Bake, Serowy Pomidorowy Alfredo Pasta Piec, oraz Zapiekanka z pomidorów, Chorizo i dwóch serowych makaronów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Umieścić pomidory, pokrojone bokiem do góry, w naczyniu do pieczenia i skropić octem, oregano i przyprawami. Pieczemy 1 godz. do miękkości.
Rozgrzać olej w rondlu, a następnie gotować cebulę przez 5 minut, aż będzie miękka.
Dodać czosnek i gotować przez 1 min więcej. Gdy pomidory będą gotowe, przełóż na patelnię z wywarem. Dusić przez 5 minut, następnie dodać mascarpone.
Zdjąć z ognia i zmiksować blenderem ręcznym, aż będzie gładka.
W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcjami opakowania, odcedzić i odstawić na durszlak.
Rozgrzać grill do góry. Doprawić sosem i wymieszać z bazylią i makaronem.
Wymieszać, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć serem. Grill przez kilka minut, aż złoty i bulgotanie.