Pieczenie chleba: Czarno-białe słodkie bułeczki
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 45. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, sól, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Pieczenie Chleba: Cynamon Jabłko Słodkie Bułeczki, Pieczenie Chleba: Bułki Cynamonowe, oraz Pieczenie Chleba: Roladki Migdałowe.
Instrukcje
Wymieszać maślankę, cukier i drożdże w misce miksera stojącego i odstawić na 15 minut, aż stanie się bąbelkowy.
Dodaj sól, mąkę i jajko i zagniataj, aż mieszanina stanie się elastyczna.
Dodaj masło i wanilię i kontynuuj ugniatanie, aż masło i wanilia zostaną w pełni włączone, a mieszanina będzie gładka, elastyczna i nie będzie już lepka.
Wyjmij połowę ciasta z miski miksera i odstaw na bok podczas pracy na pozostałej połowie.
Dodaj ekstrakt migdałowy do ciasta w misce i zagniataj, aż zostanie całkowicie włączony.
Przenieść ciasto migdałowe do naoliwionej miski, przykryć folią i odstawić do podwojenia, o 90 protokół.
Drugą połowę ciasta włóż do miski, dodaj kakao i kawę (lub wodę) i zagniataj, aż czekolada zostanie całkowicie włączona.
Skropić odrobiną oleju, aby pokryć ciasto, przykryć folią i odstawić do wyrośnięcia wraz z pierwszym ciastem, około 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Jeśli chcesz dodatkowego ubezpieczenia, Spryskaj patelnię sprayem do pieczenia. Użyłem 9-calowej patelni kwadratowej.
Gdy ciasta wzrosły, mąki powierzchni roboczej i rozwałkować ciasto migdałowe do prostokąta o 10 x 12 cali.
Na ciasto rozłożyć 4 łyżki zmiękczonego masła, następnie posypać 1/8 szklanki cukru.
Następnie rozwałkuj ciasto czekoladowe do tego samego rozmiaru i ułóż je na wierzchu ciasta migdałowego.
Posypać posiekanymi orzechami, pozostawiając około 2 cale gołe na długim boku.
Rozwałkuj ciasto ponownie wałkiem do ciasta, aby wcisnąć nakrętki do ciasta i przykleić dwie warstwy.
Zwiń tak, aby zwiększyć długość do około 16 cali.
Zwinąć ciasto, jellyroll stylu począwszy od dłuższego boku, toczenia w kierunku części pozostawione bez orzechów tak, że masz dziennik, który jest 16 cali długości. Szczypta do uszczelnienia szwu.
Pokroić dziennik na 16 sztuk, o 1 cal wysokości, i umieścić je w patelni do pieczenia. Jeśli użyłeś kwadratowej patelni, będziesz miał cztery rzędy po cztery.
Przykryć patelnię folią i odstawić do wyrośnięcia, około 45 minut.
Piec w temperaturze 325 ° F przez 40 do 45 minut, aż ładnie rumiane. Około 10 minut przed zakończeniem możesz umyć wierzch bułek roztopionym masłem, aby uzyskać bardziej miękką skórkę.
Cukier puder wymieszać z wystarczającą ilością wody, aby był wylewany. Jeśli chcesz, dodaj trochę ekstraktu migdałowego, wanilii lub kawy dla trochę więcej smaku.
Wyjmij bułki z patelni i ustaw na stojaku.
Lekko ostudzić, a następnie skropić lukrem.