Pieczenie Chleba: Cynamonowe Węzły
Jeśli 29 centów za porcję spada budżet, Pieczenie chleba: cynamonowe węzły mogą być świetne Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli masz poparzone mleko, ziemniaki instant, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 104 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczenie Chleba: Bułki Cynamonowe, Pieczenie Chleba: Słodka Cynamonowa Pizza?, oraz Pieczenie Chleba: Cynamon Jabłko Słodkie Bułeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera Stand połączyć wodę i drożdże. Zanurz łyżkę w miodzie i użyj do mieszania mieszaniny wody / drożdży, aż miód rozpuści łyżkę. Odstawić mieszaninę na dziesięć minut, aż się spieni.
Dodaj pozostały miód, jajka, mleko, ziemniaki instant i mąkę chlebową. Zagniataj hakiem ciasta z małą prędkością, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 4 minut.
Dodaj sól i masło i kontynuuj ugniatanie, aż masło i sól zostaną całkowicie włączone, o około 2 minuty dłużej.
Skropić niewielką ilość oliwy z oliwek do torby na zamek błyskawiczny. Uformuj ciasto w kulkę (będzie bardzo miękkie) i włóż do worka, upewniając się, że jest cały pokryty olejem. Włożyć torbę do lodówki na noc.
Następnego ranka wyjmij worek z lodówki i lekko ugniataj, pozostając w worku, aby wybić powietrze. Może być konieczne otwarcie torby, aby wypuścić powietrze; zamknij ją ponownie.
Pozostaw Worek Na zewnątrz, aż osiągnie temperaturę pokojową, około 2 godzin.
Wyreguluj stojaki piekarnika do górnej i dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Cynamon i cukier wymieszać na płaskiej patelni lub patelni. Powierzchnia robocza mąki.
Wyjąć ciasto z worka i krótko zagnieść. Ciasto podzielić na 16 mniej więcej równych kawałków.
Zwiń każdy kawałek w linę o długości około 6 cali, zalewając powierzchnię roboczą tylko tyle, ile potrzeba, aby ciasto nie przywierało. Chcesz, żeby gotowe liny były trochę lepkie.
Zwiń każdą linę w mieszaninie cukru / cynamonu, aby pokryć (będą miały tendencję do kurczenia się, jak to robisz, nie martw się o to), a następnie związać każdą linę w węzeł i umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia. Gdy wszystkie węzły są utworzone, posypać pozostałą mieszaninę cukier / cynamon na nich, dodając dodatkowy cynamon / cukier, jeśli deisred).
Przykryj Patelnie folią i odstaw do wyrośnięcia, aż do podwojenia, około 45 minut.
Zdjąć folię i piec, aż ładnie rumiane, o 25 protokół.
Wyjmij do regału chłodzącego, aby ostygnąć lub natychmiast podać.