Pieczenie Chleba: Chleb Żytni
Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz drożdże, oliwę z oliwek, kotlety żytnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz kotlety żytnie, wodę, drożdże i cukier w misce miksera stojącego. Wymieszać do połączenia i odstawić na 20 minut.
Dodać mąkę chlebową i sól, i zagniatać, aż ciasto będzie elastyczne.
Dodaj olej i kontynuuj ugniatanie, aż do całkowitego włączenia.
Uformować ciasto w kulkę, skropić oliwą z oliwek i odstawić do miski. Przykryć folią i odstawić do podwojenia, około godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.Mąka powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Uformuj go w preferowany kształt-okrągły lub owalny.
Umieść go na przygotowanej blasze do pieczenia i przykryj folią. Odstawić, aż podwoi rozmiar, około 30 minut.
Ukoś Bochenek według uznania i piec w temperaturze 350 stopni, aż ładnie rumiane, o 45 protokół.
Ostudzić na stojaku przed krojeniem.