Pieczarkowy Makaron Teriyaki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu Teriyaki z grzybami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.76 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 570 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Mieszanka wysokotemperaturowego oleju kuchennego, grzybów shiitake, imbiru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Teriyaki, Kurczak Teriyaki i makaron, oraz Makaron Wołowy Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać duży garnek wody do wrzenia, posolić, dodać makaron i gotować do al dente.
Po upuszczeniu makaronu do wody, rozgrzać olej na dużym ogniu na patelni. Gdy olej pali się, dodać grzyby i brązowy 3 do 4 minut. Doprawić pieprzem, a następnie dodać imbir, czosnek, edamame i szalotki. Wymieszać smażyć 2 minuty więcej.
Odcedzić makaron, wrzucić z warzywami i ubrać teriyaki, do smaku.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.