Pieczarkowe Tortellini w bulionie grzybowym
Pieczarki Tortellini w bulionie grzybowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 60 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.82 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz masło, parmigiano-reggiano, grzyby cremini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bulion Grzybowy, Rosół Z Grzybów Shiitake, oraz Łatwy Bulion Grzybowy.
Instrukcje
Wlać wrzącą gorącą wodę nad porcini w misce i odstawić, aż zmiękną, o 20 protokół. Wyciągnij porcini, wyciskając nadmiar płynu z powrotem do miski i spłucz, aby usunąć ziarno. Drobno posiekać borowiki.
Płyn do namaczania przelewamy przez sito wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym do innej miski i rezerwujemy.
Trim por, rezerwując około 5 cali zielonych liści i dobrze spłukać zielenie. Połowę pozostałego poru przekrój wzdłuż, następnie dobrze spłucz pod zimną wodą i osusz. Grubo posiekaj zielenie i drobno posiekaj białe i bladozielone części, zachowując zielenie osobno.
Drobno zetrzeć tyle sera, aby odmierzyć 1/4 szklanki, następnie odciąć i rezerwy Skórki. Zachowaj pozostały kawałek sera.
Pulse cremini caps, czapki shiitake, 1/3 szklanki posiekanych porów, białe i jasnozielone części pora, czosnek i 1/2 łyżeczki soli w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Rozgrzać masło w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, a następnie gotować mieszaninę grzybów, stale mieszając, aż płynne grzyby wydzielają się odparuje i grzyby są złote, o 10 protokół.
Przełożyć do miski i całkowicie ostudzić. Wymieszać 1/4 szklanki startego sera, 1 łyżkę natki pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.
Natkę pietruszki i tymianek ułożyć w seler i związać ciasno sznurkiem, aby uzyskać bukiet garni. Przynieś zimną wodę, bulion wołowy, Garni bukiet, popękane ziarna pieprzu, łodygi cremini, łodygi shiitake, zielenie porów, Pozostałe posiekane porcini, płyn do moczenia porcini, skórka sera i pozostałe 1/4 łyżeczki soli na wolnym ogniu w ciężkim rondlu 3-quart, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, 45 protokół.
Wlać bulion przez duże sito wyłożone podwójną grubością spłukanej i wyciśniętej gazy (lub zwilżonych ręczników papierowych) do dużej miski, naciskając i odrzucając ciała stałe. Odstawić bulion do rondla.
Ustaw gładkie rolki makaronu w najszerszym ustawieniu.
Ciasto makaronowe pokroić na 4 kawałki i zachować 3 kawałki przykryte. Rozpłaszcz rozpakowany kawałek ciasta na prostokąt i podawaj przez rolki. Złóż prostokąt na pół i podawaj przez rolki jeszcze 8 razy, składając na pół za każdym razem i odkurzając mąką w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejeniu.
Przekręć pokrętło do następnego (Węższego) ustawienia i podawaj ciasto bez składania. Kontynuuj podawanie ciasta bez składania, dzięki czemu przestrzeń między rolkami jest węższa za każdym razem, aż zostanie zastosowane najwęższe ustawienie. (
Przetnij arkusz ciasta na pół, jeśli robi się zbyt długo.)
Wytnij jak najwięcej rund z arkusza foremką do ciastek(zamów ozdoby do innego zastosowania, takie jak zupa z makaronem z kurczaka).
Przełożyć w 1 warstwie na lekko posypaną mąką woskową blachę do pieczenia i przykryć folią.
Pracując z 5 rund makaronu na raz, umieść 1/4 łyżeczki nadzienia w środku każdej rundy, utrzymując Pozostałe rundy szczelnie przykryte folią. Zwilżyć brzegi wypełnionych kulek opuszkami palców zanurzonymi w wodzie i złożyć na pół, pozwalając, aby dolna krawędź wystawała nieco poza górną krawędź, a następnie przycisnąć górną krawędź do dolnej połowy, aby uszczelnić. Trzymając prostą krawędź półksiężyca na gwoździu małego palca, owinąć półksiężyc wokół palca (co spowoduje, że zakrzywiona krawędź odwróci się), zachodzące na siebie rogi i szczypanie do uszczelnienia.
Przenieś tortellini na suchy ręcznik kuchenny (Nie frotte).
Rozwałkować i pokroić pozostałe ciasto i zrobić więcej tortellini w ten sam sposób, pracując z 1 kawałkiem na raz.
Doprowadzić bulion do wrzenia i doprawić solą i pieprzem.
Dodać tortellini i gotować na silnym wolnym ogniu, mieszając delikatnie raz lub dwa razy, do miękkości, 3 do 5 protokół.
Bulion z kadzi z 8 do 10 tortellini na osobę do misek i służyć pozostałą część Parmigiano-Reggiano z boku na tarce.