Pieczarki Portobello Faszerowane Szpinakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj pieczarki Portobello Faszerowane Szpinakiem. Jedna porcja zawiera 172 kalorie , 11 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 2,04 USD za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 170 z nich powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Allrecipes wymaga jajka, szpinaku, soli i mielonego pieprzu oraz parmezanu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 93% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pieczarki Portobello Faszerowane Bez Alergii , Wegańskie Pieczarki Portobello Faszerowane z Komosą Ryżową i Pieczarki Portobello Faszerowane Mięsem i Szpinakiem z Serem Kozim .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Posmaruj obie strony kapelusza każdego pieczarki portobello włoskim dressingiem. Ułóż pieczarki na blasze do pieczenia, blaszkami do góry.
Piecz pieczarki w nagrzanym piekarniku, aż będą miękkie, około 12 minut.
Odcedź sok, który powstał w grzybach.
W dużej misce ubij jajko, czosnek, sól i czarny pieprz.
Wymieszaj szpinak, pepperoni, parmezan, 3 łyżki mozzarelli i 3 łyżki bułki tartej z jajkami, aż masa będzie jednolita.
Podziel mieszankę szpinakową na kapelusze pieczarek; posyp pieczarki pozostałą 1 łyżką sera mozzarella i 1 łyżką bułki tartej. Włóż pieczarki z powrotem do piekarnika.
Kontynuuj pieczenie, aż wierzch nabierze złotego koloru, a ser się rozpuści, zajmie to około 10 minut.