Pieczarki Portobello Faszerowane Szpinakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj pieczarki Portobello faszerowane szpinakiem. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 172 kalorie . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 2,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 161 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Mieszanka jajka, szpinaku, sosu sałatkowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 93% , to danie jest niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także: Faszerowane pieczarki portobello bez alergenów , Wegańskie faszerowane pieczarki portobello z komosą ryżową i Pieczarki portobello faszerowane mięsem i szpinakiem z serem kozim .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Posmaruj obie strony kapelusza każdego pieczarki portobello włoskim dressingiem. Ułóż pieczarki na blasze do pieczenia, blaszkami do góry.
Piecz pieczarki w nagrzanym piekarniku, aż będą miękkie, około 12 minut.
Odcedź sok, który powstał w grzybach.
W dużej misce ubij jajko, czosnek, sól i czarny pieprz.
Wymieszaj szpinak, pepperoni, parmezan, 3 łyżki mozzarelli i 3 łyżki bułki tartej z jajkami, aż masa będzie jednolita.
Podziel mieszankę szpinakową na kapelusze pieczarek; posyp pieczarki pozostałą 1 łyżką sera mozzarella i 1 łyżką bułki tartej. Włóż pieczarki z powrotem do piekarnika.
Kontynuuj pieczenie, aż wierzch nabierze złotego koloru, a ser się rozpuści, zajmie to około 10 minut.