Pieczarki pieczone z rozmarynem i czosnkiem
Pieczarki pieczone z rozmarynem i czosnkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma 669 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet winny, ząbki czosnku, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczarki pieczone z czosnkiem i rozmarynem, Łatwe pieczone pieczarki z rozmarynem i czosnkiem, oraz Pieczarki Czosnkowo-Rozmarynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
W dużej misce, dodać czosnek, rozmaryn, ocet winny czerwony, musztarda, płatki czerwonej papryki, 1/2 łyżeczka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu i trzepaczką, aż dobrze połączone. Powoli skropić oliwę z oliwek, stale ubijając i mieszać, aż sos zgęstnieje i emulguje.
Dodać grzyby do miski i wrzucić, aż wszystkie grzyby są pokryte w dressingu.
Wlać sos i grzyby do dużego naczynia do pieczenia i ułożyć grzyby w jednej warstwie.
Pieczarki wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj grzyby, a następnie kontynuuj pieczenie, aż grzyby będą miękkie, o około 10 minut dłużej.
Pieczarki przełożyć do dużego naczynia, następnie wymieszać z sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem, udekorować posiekaną natką pietruszki.
Grzyby podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z chrupiącym chlebem do zanurzenia w dodatkowym dressingu.