Piccata z kurczaka z kaparami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Chicken Piccata z kaparami może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 2. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 37g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól, połówki piersi kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Piccata z kurczaka z kaparami, Pstrągowa Piccata Z Orzechami Laskowymi I Chrupiącymi Kaparami, oraz Kaczka Piccata Z Pomarańczą, Kaparami I Szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 do 4 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj bulion i sok z cytryny do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, odkryte, na dużym ogniu 30 sekund lub aż lekko zmniejszona. Wymieszać kapary.
Posypać natką pietruszki i pieprzem.