Piadyna z grillowanym kurczakiem i sałatką ze szpinakiem
Piadyna z grillowanym kurczakiem i sałatką ze szpinaku może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 955 kalorii, 54g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ciasto do pizzy, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Z Mąki Kukurydzianej jako deser. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Oliwkowa Piadyna z sałatką z rukoli i winegretem kaparowym, Piadyna z sałatką Cezar i pastą z pieczonego czosnku, oraz Sałatka z grillowanym kurczakiem i malinami-szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill lub patelnię grillową. Starannie posmaruj grilla lub patelnię grillową ściereczką zanurzoną w odrobinie oliwy z oliwek. Jeśli używasz grilla, miej powierzchnię do grillowania od 8 do 10 cali nad żarem. Wyreguluj ilość węgli pod grillem, aby utrzymać stałe średnie ciepło (olej na grillu zacznie dymić).
Przygotuj kurczaka. Każdą pierś kurczaka zalać oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić każdą stronę równomiernie odrobiną soli i pieprzu.
Umieść kurczaka na grillu, najpierw po stronie skóry i gotuj przez 4 do 5 minut. Odwrócić i nadal gotować w ten sam sposób inny 4 lub 5 minut, aż mięso jest lekko jędrne w dotyku. 1 stronę równomiernie przyprawić prażonym czosnkiem.
Zdjąć z ognia i rezerwy do ostygnięcia.
Kurczaka pokroić z ziarnem na kawałki wielkości kęsa. Rezerwa.
Ciasto podzielić na 6 kulek. Pracując na powierzchni wolnej od mąki, tocz każdą kulkę pod dłonią. Podczas toczenia, będzie przyklejać się lekko do powierzchni, tworząc napięcie, które pomaga uformować ciasną, okrągłą piłkę. Odkurzyć powierzchnię roboczą mąką, lekko poklepać każdą kulkę, odkurzyć wierzch mąką, przykryć ręcznikiem i odstawić na około 15 minut.
Za pomocą wałka do ciasta zwiń każdą kulkę w okrąg o średnicy 8 lub 9 cali i grubości około 1/8 cala i umieść na blasze z ciastkami, która została posypana mąką kukurydzianą (aby ciasto nie przyklejało się).
Na czystej powierzchni grilla (użyj szczotki drucianej, a następnie olej ponownie jak wcześniej) delikatnie połóż piadynę na grillu i gotuj, aż dno się ustawi i zostanie ugotowane, ale nie tak dobrze zrobione, że nie jest giętkie, około 4 minut. Obróć skórkę i gotuj na drugiej stronie. Czas gotowania będzie się różnić w zależności od ciepła z grilla.
W międzyczasie wymieszać szpinak, mozzarellę, pomidory, czerwoną cebulę, parmezan i kurczaka. Wymieszać z vinaigrette do pokrycia zieleni i smaku do przypraw z solą i pieprzem.
Umieść skórki na talerzach i podziel sałatkę między nimi.
Serve " open face."Goście powinni złożyć piadynę na pół i jeść bez przyborów!