Phyllo Napoleons
Need a wegetariańska przystawka? Phyllo Napoleons może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka koniaku, jajka, ciasto phyllo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 28%. Podobne przepisy to Apple Phyllo Napoleons, Morelowa Phyllo Napoleons, oraz Filo Napoleon Z Sosem Jeżyn I Kremem Waniliowym.
Instrukcje
Połączyć 2 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej i 1/3 szklanki mleka w rondlu, dobrze mieszając.
Dodaj pozostałe 2 1/3 szklanki mleka, cukier, wanilia i jajka. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina dojdzie do wrzenia. Gotować, stale mieszając, 2 minuty lub aż zgęstnieje. Kryj się i wyluzuj.
Umieścić 1 arkusz phyllo na suchej powierzchni (zachować pozostałą phyllo przykryte). Płaszcz w sprayu do gotowania.
Warstwa pozostała na pierwszym arkuszu, pokrywając każdy arkusz sprayem do gotowania.
Przetnij stos na pół wzdłuż; umieść 1 porcję na drugiej, tworząc 16 warstw.
Pokrój stos na 8 kwadratów; przenieś do blachy do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 375 przez 5 minut.
Oddziel każdy stos phyllo, tworząc 6 arkuszy dla warstwy dolnej, 4 arkusze dla warstwy środkowej i 6 arkuszy dla Góry.
Umieść dolne warstwy na poszczególnych płytach; na wierzchu każda z 1/4 szklanki mieszanki kremu. Wierzch z warstwą środkową i 1/4 szklanki kremu. Top pozostałą warstwą.
Umieść ostrze noża w misce z maszynką kuchenną; dodaj truskawki i procesuj, aż będzie gładki.
Wlać puree przez sitko z siatki drucianej do rondla, odrzucając miąższ.
Dodać 1 łyżkę skrobi kukurydzianej do puree z truskawek; dobrze wymieszać.
Dodać galaretkę i gotować na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia; wymieszać z koniakiem.
Mżawka nad stosami phyllo.
Udekoruj jagodami, w razie potrzeby.