Pho Ga (wietnamska zupa z makaronem drobiowym z imbirem)

Pho Ga (wietnamska zupa z makaronem drobiowym z imbirem)
Pho Ga (Wietnamski rosół z makaronem z imbirem) może być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Ta zupa ma 398 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś kiełki fasoli, cebulę, tajską Bazyl i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Wietnamska Sałatka Z Makaronem Wołowym: Pho Tron, Wietnamska Zupa Z Kurczaka Z Makaronem, oraz Pho Ga-Wietnamska Zupa Z Makaronem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotowanie makaronu ryżowego: moczyć suszony makaron ryżowy w dużej misce wypełnionej zimną wodą przez około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Spuścić wodę za pomocą durszlaka. Odstawić, aż rosół z kurczaka będzie gotowy.Przygotowanie przypraw, imbiru i cebuli: w gigantycznym sitku do przypraw (patrz wskazówki poniżej) połącz cynamon, anyż Gwiaździsty, nasiona kolendry, czarny pieprz, goździki i kardamon. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Pokrój korzeń imbiru na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4
Usunąć wszelkie zabrudzenia z jednego kawałka, obrać krawędzią łyżki, a następnie cienko pokroić.Pozostały nieobrany imbir umyć; osuszyć. Obierz całą żółtą cebulę bez cięcia łodygi, aby upewnić się, że cebula nie rozpadnie się w bulionie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
5
Umieść grill na kuchence i char całą skórę imbiru i cebuli. Owiń je w folię aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
6
Ostudzić przez około 10 minut. Umyj imbir i cebulę pod bieżącą wodą z kranu; zaczerniona skóra zaraz zejdzie. Posmaruj imbir młotkiem, aby rozluźnić miąższ i pomóc uwolnić cały jego smak.Karmelizowanie cebuli: pokroić resztę żółtej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Rozgrzać olej na patelni. Smażyć cebulę, często mieszając, aby zapobiec przypaleniu cebuli, aż kolor będzie równomiernie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Przenieść na talerz, pozostawiając na patelni jak najwięcej oleju (zarezerwuj go na gotowany makaron ryżowy i zrób aromatyczny vinaigrette z pozostałego oleju).Robienie bulionu z kurczaka ph g: umyć tusze z kurczaka i całe kurczęta.Napełnij dużą doniczkę 6-litrową wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodaj pokrojony imbir, smażoną cebulę, cały daikon, marchew, sitko z przyprawami i zwęglony imbir i cebulę do garnka. Doprowadzić płyn do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona CebulaSmażona Cebula
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Dodać całe kurczaki i tusze z kurczaka do bulionu cebulowego. Gotować przez około 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Wyjąć całe kurczaki z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Pozwól im ostygnąć, aż będziesz mógł sobie z nimi poradzić bez dyskomfortu. Wykonaj kilka głębokich ukośnych nacięć w całym ciele ptaków.
13
Kury umieścić z powrotem w bulionie. Doprawić 1 łyżką soli. Doprowadzić do wrzenia ponownie i gotować przez kolejne 5 minut (gotować kurczaka nie więcej niż 15 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
14
Usuń całe kurczaki ponownie z bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
15
Niech ostygnie trochę. Rozdrobnij mięso. Mięso odstawić na półmisek. Wróć tusze z kurczaka do garnka.Obniżyć ciepło z garnka do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować przez około 2 godziny. Regularnie usuwaj zanieczyszczenia unoszące się na powierzchnię bulionu za pomocą drobnego Sitka siatkowego. Doprawić solą, proszkiem grzybowym, cukrem i MSG, jeśli go używasz (patrz wskazówki). Gotować przez kolejne 30-45 minut.Rosół z kurczaka jest gotowy. Przygotuj resztę preparatu pho...Gotowanie makaronu ryżowego: gdy będziesz gotowy do podania, napełnij średniej wielkości patelnię około 2 litrami wody. Doprowadzić do wrzenia. Następnie umieść głęboki sitko bulionowe (lub duży sitko, które zmieści się na patelni) i dodaj niewielki kubek makaronu ryżowego. Odczekaj, aż woda wróci do wrzenia (około 1-2 minut), a następnie gotuj przez około 30-45 sekund. Podnieś sitko, spuść płyn i przenieś makaron do indywidualnej miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek GrzybowyProszek Grzybowy
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
PhoPho
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
16
Skropić 1 łyżeczką oleju o Smaku cebulowym (jeśli jest używany).Powtórz tę samą procedurę dla każdej miski.Czas montażu: Ustaw miseczki do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Umieść trochę posiekanej białej cebuli, trochę zielonej cebuli, kiełki fasoli, mięta, bazylia i kolendra w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cebula BiałaCebula Biała
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
18
Dodaj makaron ryżowy. Chochla gotujący rosół z kurczaka, który przygotowałeś do misek. Wierzch z kawałkami kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
19
Dekoruj więcej zielonej cebuli, bazylii i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
20
Podawać z Sriracha, sos hoisin, kliny limonki i świeże plasterki zielone chiles na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
Klin WapiennyKlin Wapienny
SrirachaSriracha
21
Podawać natychmiast.Bon apptit!

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 krople sosu sojowego3 krople sosu sojowego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)2warzywo (np. szpinak)cały czarny pieprzcały czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej rzepakowy (lub dowolny neutralny olej)olej rzepakowy (lub dowolny neutralny olej)2PakietyŻółta cebula, drobno posiekanaŻółta cebula, drobno posiekana3tusze z kurczakatusze z kurczaka9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania3całecałe" gÃ Ä 'i bá"™ " kurczaki4Spód: okruszki z herbatników graham3 łyżki oleju roślinnego3 łyżki oleju roślinnego3laski cynamonulaski cynamonu2Spód: okruszki z herbatników grahamnasiona kolendrynasiona kolendry4caledaikon rzepadaikon rzepa6caleświeży imbirświeży imbir10zielone strąki kardamonuzielone strąki kardamonu2cały imbir, rozgniecionycały imbir, rozgnieciony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe sos hoisin sos hoisin3limonkilimonki1bunchMięta wietnamskaMięta wietnamska2papryka jalapeñopapryka jalapeño454papryka habaneromakaron z suszonym makaronem ryżowymmakaron z suszonym makaronem ryżowym791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4warzywo (np. szpinak)sól przyprawowa do grzybówsól przyprawowa do grzybów591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe SOS Sriracha SOS Sriracha2Spód: okruszki z herbatników grahamnasiona anyżu gwiaździstegonasiona anyżu gwiaździstego2calecukier kamienny (lub 3 łyżki cukru granulowanego)cukier kamienny (lub 3 łyżki cukru granulowanego)1bunchBazylia tajskaBazylia tajska4red Thai bird chilesred Thai bird chiles1biała cebula (łagodniejsza w smaku)biała cebula (łagodniejsza w smaku)4cebula żółta (1 Cała, 3 posiekane)cebula żółta (1 Cała, 3 posiekane)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoMSG (opcjonalnie)MSG (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn