Phirni (Indyjski Pudding ryżowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 81 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 425 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz migdały, wodę, długoziarnisty ryż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj phirni, pendżabski ryż phirni, jak zrobić phirni, Indyjski Pudding Ryżowy, oraz Indyjski Pudding Ryżowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ryż umyć i odsączyć. Włóż do miski i przykryj wodą. Moczyć przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Odcedzić wodę i zmielić ryż na grubą pastę w blenderze lub robocie kuchennym (nadal powinny być widoczne duże kawałki), około 10 do 12 jednosekundowych impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Połącz pastę ryżową, mleko, cukier, kardamon i szafran w rondlu o grubym dnie i doprowadź do duszenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając często, aż ryż jest całkowicie miękki, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Szafran
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodaj połowę migdałów i pistacji do mieszaniny. Energicznie wymieszać i wyłączyć ogień. Pozwól phirni ostygnąć i podawaj w pojedynczych miseczkach przyozdobionych pozostałymi migdałami i pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Quintan Essentia Chenin Blanc z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.