Pełnoziarnisty Angielski Chleb Muffin
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 24 grosze za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, cukier kokosowy, mąkę orkiszową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 126 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Wieloziarnisty Angielski Chleb Muffin, Angielski Chleb Muffin, oraz Angielski Chleb Muffin.
Instrukcje
Połącz wodę, drożdże i Sucanat w misce miksera stojącego. Wymieszać i niech bańki i dowód, o 5 protokół.
W małej misce wymieszać mleko sojowe lub mleko alternatywne i ocet. Mieszanka zsiadnie i stanie się jak maślanka. Wymieszać z olejem.
Mąkę, mąkę kukurydzianą i sól ubić w średniej misce.
Wlać mieszaninę mleka sojowego i mieszaninę mąki do mieszaniny drożdży. Używając uchwytu wiosła, ubijaj średnio przez 3 minuty. Konsystencja ciasta będzie przypominać ciasto.Przykryć czystym ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłym miejscu na 1-1 / 2 godziny lub do podwojenia.Około 15 minut przed pieczeniem Rozgrzej piekarnik do 191° (190 ° C lub znak gazowy 5). Lekko Spryskaj patelnię o wymiarach 20 cm x 10 cm z nieprzywierającym sprayem.
Posypać 1 łyżeczkę mąki kukurydzianej równomiernie na dnie patelni.
Umieść miskę z powrotem na mikserze stojącym i dodaj sodę oczyszczoną. Uderzaj mocowaniem wiosła na dole przez 1 minutę.
Wlać ciasto do patelni bochenek i posypać wierzch pozostałą łyżeczką mąki kukurydzianej.
Piec przez 20 minut. Sprawdź, czy wierzch nie robi się zbyt ciemny, a jeśli tak, przykryj lekko folią.
Piec przez 20 do 25 minut dłużej, lub aż bochenek jest odciąganie od boków patelni i na dole brzmi puste, gdy dotknął z kostki. Jeśli bochenek jest odporny na wychodzenie z patelni, włóż bochenek do piekarnika (przykryty folią)na 5 minut.
Przenieść bochenek do regału chłodzącego i ostudzić 2 godziny przed cięciem.