Pezzetti di Baccala z pesto cytrynowym

Pezzetti di Baccala z pesto cytrynowym
Pezzetti di Baccala z pesto cytrynowym to bezmleczny i pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 148g białka, 60g tłuszczu i w sumie 1339 kalorii. Za 8,41 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką wodę, sól plus, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Spróbuj Baccala, Sałatka Baccala, oraz Zupa Baccala dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Odcedź baccala i osusz, sprawdzając kości, ale pozostawiając nienaruszone kawałki skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
2
Pokrój baccala na kawałki 3-calowe na 1-calowe i odłóż na bok. W średniej misce wymieszaj mąkę, wodę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i dwie łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż będą bardzo gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego TłoczeniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Dorsz SolnyDorsz Solny
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Na 6-calowej głębokiej patelni rozgrzej 1 litr oleju do 370 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Zanurz baccala w cieście i wrzuć do oleju, po 2 do 3 sztuk na raz, i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron, około 6 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Wyjmij i osusz na ręcznikach papierowych. Podczas smażenia kawałków ćwiartuj 3 cytryny i usuń nasiona. Posiekaj z grubsza i włóż do robota kuchennego z pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek, łyżeczką soli, cukru i pieprzu i zmiksuj, aż będzie gładka i gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Wlej pesto cytrynowe do miski. Gdy cała baccala jest ugotowana, podawaj natychmiast z ćwiartkami cytryny i sosem do maczania pesto cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Dorsz SolnyDorsz Solny
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla dorsza solnego. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. King Estate Domaine Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
King Estate Domaine Pinot Noir
King Estate Domaine Pinot Noir
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia96
Magazyn