Pezzetti di Baccala z pesto cytrynowym
Pezzetti di Baccala z pesto cytrynowym to bezmleczny i pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 148g białka, 60g tłuszczu i w sumie 1339 kalorii. Za 8,41 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką wodę, sól plus, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Spróbuj Baccala, Sałatka Baccala, oraz Zupa Baccala dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Odcedź baccala i osusz, sprawdzając kości, ale pozostawiając nienaruszone kawałki skóry.
Pokrój baccala na kawałki 3-calowe na 1-calowe i odłóż na bok. W średniej misce wymieszaj mąkę, wodę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i dwie łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż będą bardzo gładkie.
Na 6-calowej głębokiej patelni rozgrzej 1 litr oleju do 370 stopni.
Zanurz baccala w cieście i wrzuć do oleju, po 2 do 3 sztuk na raz, i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron, około 6 do 7 minut.
Wyjmij i osusz na ręcznikach papierowych. Podczas smażenia kawałków ćwiartuj 3 cytryny i usuń nasiona. Posiekaj z grubsza i włóż do robota kuchennego z pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek, łyżeczką soli, cukru i pieprzu i zmiksuj, aż będzie gładka i gęsta.
Wlej pesto cytrynowe do miski. Gdy cała baccala jest ugotowana, podawaj natychmiast z ćwiartkami cytryny i sosem do maczania pesto cytrynowego.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla dorsza solnego. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. King Estate Domaine Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
![King Estate Domaine Pinot Noir]()
King Estate Domaine Pinot Noir