Pezzetti di Baccala z pesto cytrynowym

Pezzetti di Baccala z pesto cytrynowym
Pezzetti di Baccala z pesto cytrynowym to bezmleczny i pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 148g białka, 60g tłuszczu i w sumie 1339 kalorii. Za 8,41 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką wodę, sól plus, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Spróbuj Baccala, Sałatka Baccala, oraz Zupa Baccala dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Odcedź baccala i osusz, sprawdzając kości, ale pozostawiając nienaruszone kawałki skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
2
Pokrój baccala na kawałki 3-calowe na 1-calowe i odłóż na bok. W średniej misce wymieszaj mąkę, wodę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i dwie łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż będą bardzo gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego TłoczeniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Dorsz SolnyDorsz Solny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Na 6-calowej głębokiej patelni rozgrzej 1 litr oleju do 370 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Zanurz baccala w cieście i wrzuć do oleju, po 2 do 3 sztuk na raz, i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron, około 6 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Wyjmij i osusz na ręcznikach papierowych. Podczas smażenia kawałków ćwiartuj 3 cytryny i usuń nasiona. Posiekaj z grubsza i włóż do robota kuchennego z pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek, łyżeczką soli, cukru i pieprzu i zmiksuj, aż będzie gładka i gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Wlej pesto cytrynowe do miski. Gdy cała baccala jest ugotowana, podawaj natychmiast z ćwiartkami cytryny i sosem do maczania pesto cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Dorsz SolnyDorsz Solny
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla dorsza solnego. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. King Estate Domaine Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
King Estate Domaine Pinot Noir
King Estate Domaine Pinot Noir
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia96
Magazyn