Pezette di Baccala z pesto cytrynowym: Pezette di Baccala con Pesto di Lemone
Jeśli masz około 48 godzin i 30 minut do spędzenia w kuchni Pezette di Baccala z pesto cytrynowym: Pezette di Baccala con Pesto di Lemone może być super bezmleczny i pescatarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 148g białka, 7G tłuszczu i w sumie 871 kalorii. Za $5.6 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką filety baccala, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest ogromne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Baccala, Polpette di Baccalà, oraz Sałatka Baccala.
Instrukcje
Odcedź baccala i osusz, sprawdzając kości, ale pozostawiając nienaruszone kawałki skóry.
Pokrój baccala na kawałki 3-calowe na 1-calowe i odłóż na bok. W średniej misce wymieszaj mąkę, wodę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż będzie bardzo gładka.
Na 6-calowej głębokiej patelni rozgrzej 1-litrowy olej do 370 stopni F.
Zanurz bakalę w cieście i wrzuć do oleju, po 2 do 3 sztuk na raz, i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron, około 6 do 7 minut.
Wyjmij i osusz na ręcznikach papierowych. Podczas smażenia kawałków ćwiartka 3 cytryn i usuń nasiona. Posiekaj z grubsza i włóż do robota kuchennego z pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek, łyżeczką soli, cukru i pieprzu i zmiksuj, aż będzie gładka i gęsta.
Wlej pesto cytrynowe do miski. Gdy cała baccala zostanie ugotowana, podawaj natychmiast z ćwiartkami cytryny i sosem do maczania pesto cytrynowego.