Pesto z szałwii z orzechami włoskimi
Pesto z szałwii z orzechami włoskimi to bezglutenowe i pierwotne przyprawa. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 12g białka, oraz 61 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz płaską pietruszkę liściastą, połówki orzecha włoskiego, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Placki kukurydziane z orzechami włoskimi i szałwią, Muszki Z Orzechami Włoskimi, Masłem I Szałwią, oraz Orecchiete Z Pieczarkami Kurkowymi, Szałwią, Orzechami Włoskimi I Brązowymi.
Instrukcje
Rozgrzać suchą patelnię na średnim ogniu. Wrzucić orzechy włoskie i grzać przez około 4 minuty, mieszając od czasu do czasu. Powinny lekko zabarwić się i stać się pachnące.
Zdjąć z ognia i umieścić je w misce.Wrzucić orzeszki piniowe do tej samej patelni i powtórzyć proces, choć będą one trwać około 2 protokół. Po zakończeniu umieścić je w misce z orzechami włoskimi.
Dodaj całe ząbki czosnku na tej samej patelni, gdy jest jeszcze gorąco, ale off ciepła.
Niech czosnek siedzieć na patelni, aż ostygnie. Usunie to lekką gorzką krawędź, ale zachowa odważny" surowy " smak czosnku.
Umieścić ząbki czosnku w maszynce lub blenderze ze szczyptą soli, pulsować około 4 lub 5 razy, aby z grubsza posiekać.
Dodać natkę pietruszki i szałwii, następnie proces do gładkiej.
Dodać orzechy i pulsować 4 lub 5 razy, aż posiekane. Następnie skropić oliwę z oliwek maszynką przez cały czas, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Możesz nie potrzebować całego oleju.Pesto można przykryć i schłodzić do trzech dni, ale najlepiej użyć natychmiast.