Pesto Z Rukoli
Need a przyprawa bezglutenowa? Pesto z rukoli może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1330 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz liście rukoli, ząbek czosnku, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pesto Rukola: Pesto Di Rucola, Pesto Z Rukoli, oraz Pesto Z Rukoli.
Instrukcje
Brązowy czosnek: brązowy 6 ząbki czosnku z ich skórki na patelni na średnim ogniu, aż czosnek jest lekko rumiane w miejscach, o 10 protokół.
Czosnek wyjąć z patelni, ostudzić i wyjąć Skórki.
Toast orzechów: Toast orzechów na patelni na średnim ogniu, aż lekko brązowy, lub ciepła w kuchence mikrofalowej na dużym ogniu przez minutę lub dwie, aż otrzymasz ten palony smak. W naszej kuchence mikrofalowej trwa to 2 minuty.
Proces w robocie kuchennym: (szybki sposób)
Połącz rukolę, sól, orzechy włoskie, prażony i surowy czosnek w robocie kuchennym. Pulsuj podczas wlewania oliwy do procesora.
Usuń mieszaninę z procesora i włóż ją do miski. Wymieszać z parmezanem.
Połącz orzechy, sól i czosnek w moździerzu. Z tłuczkiem, szlifować, aż będzie gładka.
Dodać ser i oliwę z oliwek, ponownie zmielić na gładką masę. Rukolę drobno posiekać i dodać do moździerza. Zmielić z innymi składnikami, aż będzie gładka.
Dostosuj do smaku: ponieważ pesto zależy od poszczególnych składników, a siła składników zależy od pory roku lub odmiany, przetestuj je i dodaj więcej składników do smaku.
Podawać z makaronem, na świeżo upieczonych ziemniakach lub jako sos do pizzy.