Pesto z każdego zioła
Każde ziołowe pesto zajmuje około 10 minut od początku do końca. Za 2,38 dolara za porcję otrzymujesz przyprawę dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 221 kalorii , 7 g białka i 18 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką liście pietruszki, parmezan, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak na pieczonego ziemniaka (za każdym razem puszystego po użyciu tej sztuczki) , miecznika z sosem ziołowym i pieczonego żeberka w panierce ziołowo-solnej .
Instrukcje
Zmiksuj migdały i czosnek w malakserze, aż będą drobno zmielone.
Dodaj szpinak, ser, zioła, skórkę z cytryny i sok z cytryny do robota kuchennego. Zmiksuj zioła na tyle, aby się wymieszały, około 3 sekund.
Dodaj olej rzepakowy i oliwę z oliwek, gdy robot kuchenny pracuje na niskich obrotach. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj do uzyskania pożądanej konsystencji.
Połóż pokrojone pomidory na wierzchu crostini, jeśli używasz, i posyp pesto. Resztę pesto należy umieścić w misce i przykryć folią spożywczą. Przyciśnij folię spożywczą bezpośrednio na pesto i wstaw do lodówki.