Pesto z cukinii z krewetkami i Farfalle
Pesto z cukinii z krewetkami i Farfalle to pescatarian przyprawa. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 28g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 24% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz wieloziarnisty makaron z muszką, koszerną sól, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Farfalle z cukinią i Pesto Pietruszkowo-migdałowym, Krewetki Farfalle z pesto z rukoli, oraz Krewetki Z Farfalle I Cukinią podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem w holenderskim piekarniku podsmaż cukinię w 1 łyżce oleju do miękkości.
Wyjąć z patelni i lekko ostudzić.
Makaron odcedzić, rezerwując 1/3 szklanki płynu do gotowania. W robocie kuchennym połączyć bazylię, 1/4 szklanki sera, orzeszki piniowe, czosnek, reserved płyn do gotowania i 2/3 szklanki gotowanej cukinii. Przykryj i przetwarzaj do puree.
W tym samym holenderskim piekarniku gotować cebulę w pozostałym oleju do miękkości. Wymieszać z krewetkami, makaronem i pozostałą cukinią.
Dodać mieszaninę puree, mleko, sok z cytryny, sól, skórkę z cytryny i pieprz; wrzucić do płaszcza.
Posypać pozostałym serem.