Pesto Parmezan Kurczak
Kurczak z Pesto parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 36g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz ser asiago, majonez, bułkę tartą panko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba panko, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelowe Jabłko Crisp jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony Kurczak Pesto Parmezan, Pesto parmezan kurczak i makaron, oraz Kurczak-Pesto Cavatappi z parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Linia do pieczenia blachy z folią; spryskać sprayem do gotowania. Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/2 cala.
W płytkim naczyniu wymieszać pesto i majonez. W innym płytkim naczyniu. wymieszać razem bułkę tartą i ser. Zanurz kurczaka w mieszaninie pesto, a następnie zanurz w mieszaninie panko.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec 15 do 20 minut, obracając jeden raz, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy środek najgrubszej części jest cięty (165F) i powłoka jest złotobrązowa.